Блогче.нет

Виолетова баня

Purple bathroomВиолетовият цвят в природата не се среща твърде често. Той е последният от шестте цвята на спектъра и е, разбира се от най-тъмните. Виолетово – смес от два основни цвята червено и синьо. Изберете този цвят за вашата баня а аз тук ще ви запозная с няколко предложения.

Вариантите за избор на виолетова баня са наистина много. Този цвят е съвместим с всички стилове от класически до модерен (съвременен стил, както е модно да се казва напоследък). Можете да се свържете виолетовото с неговите по-бледи нюанси като синьо, тъмно синьо и розово. Получава се наистина много романтично! Можете да го съчетаете и червено, оранжево, жълто, които са неговите контрастни отенъци – това определено не е за консервативни личности!

Неутрална гама се получава при комбинация на виолетово и кафяво, охра, зелено, сиво и бяло. Най-класическа и лесна  комбинация за банята е виолетово + бяло. Към него можете да добавите топло бежово и розови нюанси, защото му подхождат. Виолетови могат да бъдат и плочките в банята. Можете да украсите с тапети за баня с  виолетови абстракции. Можете да направите цялата банята виолетова с помощта на цветно осветление. Има много възможности. Започнете деня си взимайки една виолетова вана и да видим как са се променили нещата! Ето и няколко примера:

  • Виолетово в класическо съчетание с бяло, сиво и само отчасти с червено. Виолетовото не преобладава, но се набива на очи до такава степен, че се превръща в композиционен център на банята.
  • Малките виолетови акценти и осветление са просто прекрасни в тази разкошна баня.
  • Стени, облицовани с лилави плочки, са перфектно съчетание с топли бежови тонове на останалата част от интериора.
  • Банята може да стане виолетова само при включване на специалното осветление.