Блогче.нет

Кокетна къща

Мъжете най-често се хвалят с приятелите си за кола, успех в работата, деца и, разбира се, умна съпруга. За жените от своя страна децата и домът са голяма гордост. И последната лежи изцяло на раменете й.

Мързелива домакиня е и умна домакиня. Тя знае как да направи бонбони във вкъщи за минути. За да направите това, просто трябва да извадите няколко неща на преден план.

Освежител за въздух

Може да използвате спрей за въздух.

Изглежда, че освежителят за въздух, необходим за тоалетната и дори за цялата къща, е лош. В допълнение към агресивната химия в състава, той има твърде груба и натрапчива миризма.

Поради това вашето семейство може да почувства гадене и виене на свят, а понякога, дори алергии. Препоръчваме да замените закупените освежители за въздух с естествени спрейове. Може лесно да ги направите у дома.

Подложка за баня

Да, мека хавлиена черга близо до душа е мега удобна. Въпреки това се счита за основния абсорбатор на влага. И там, където има влага, има благоприятна среда за гъбичките.

Имате няколко възможности да избирате: може да замените постелката с дебела и къса. Но трябва да се измие и изсуши старателно поне седмица по-късно. Друг вариант е да изрежете такава от килим със специален абсорбиращ материал.

Съхраняване

Вкусната домашна консервация, винаги е добре дошъл гост на всяка маса. Въпреки това си струва да се помни, че такива продукти също имат срок на годност. Ако искате да впечатлите гостите, не им давайте по-стари от 3 години храни за вечеря.

Същото важи и за подправките и хранителните продукти. Често забравяме, че подобни продукти, също са склонни към изтичащ срок на годност. Проверявайте датите на изтичане всеки месец.

Кърпи и гъби

Мръсните гъби са преносители на множество микроби.

Използвайте кухненски кърпи и гъби за миене на съдове поне 3 пъти на ден. От това се износват, губят външния си вид и стерилност. И това е неприемливо, ако работите с продукти.

Затова се препоръчва, кърпите да се мият на всеки 3-4 дни, а гъбите трябва да се сменят веднъж седмично или най-много на две седмици. Разбира се, всичко зависи от честотата на употреба.

Метла

Старата метла е основният помощник на домакинята. Опитните домакини знаят, че трябва да има различни метли за дневни, кухни и коридори. В края на краищата, като използвате една, можете да оцветите цялата къща или най-малкото да пренасяте различни микроби в различните помещения.

Наред с това, твърде късата и мръсна метла трябва да бъде премахната веднага от къщата. Тя не само разваля интериора с външния си вид, но и създава неудобството на домакинята.

Глинени съдове

Напукани или счупени се смятат за лоша поличба. Ако не вярвате в знаци, тогава поне помислете, какво ще помислят гостите за вас. В крайна сметка, ако използвате счупени сервизи, значи сте просяк.

И накрая, като сервирате храна в напукани съдове на гости или роднини, може да им навредите. Плаката може да се спука и да нарани хората. По-добре да използвате такива съдове в различните занаяти или да украсите градината с тях.

Спално бельо

Не препоръчваме да използвате стари постелки за себе си или за гости. Дори да е все още без дупки, те могат да се появят моментално, върху протритата тънка кърпа. Не искате да допуснете такова смущение? По-добре направете полезна еко торба от старите чаршафи.

Съгласни ли сте с мнението ни? Така може да организирате своята подреденост в къщата, а когато ви трябва помощ за излишните неща, лесно може да потърсите фирма за извозване на стари мебели Пловдив 0888 455 455.