Блогче.нет

„Коректна фирма“ – начин да подобрите бизнес резултатите

12113В последните години се наложи ново отношение към маркетинговите проучвания. Бизнес собствениците са особено внимателни, когато трябва да инвестират средства, дори и те да са свързани с реклама и проучване на пазара.

За да се задържат и повишат актуалните бизнес резултати е необходимо доверие, както между потребители и производители, така и между отделните компании. Така се постигат по-добри условия за създаването на по-голяма прозрачност, което неминуемо ще се отрази и на качеството на продуктите и услугите.

Една идея отбелязва огромен напредък, откакто се появи на европейската икономическа сцена през 2013 г. Тя се позиционира, именно в определянето на качествените и стойностни фирми на Стария континент. Нейното название е „Коректна фирма“, като проектът е стартиран от полската компания СВОК.

Методите на проекта са свързани с използването на сложни алгоритми, които успяват да „отчетат“ дори и малкото негативни коментари или мнения, публикувани в Интернет пространството. С помощта на кол центрове и обучен персонал, филиалите на полската компания СВОК успяват да извършат цялостен анализ на актуалната бизнес среда.

Представител на полските инициатори е и Изследователският център на клиентски мнения, базирал своята дейност в България. Както показва и неговото име, той се е съсредоточил в научните методи и системи, като с тяхна помощ съумява да достигне до същността на фирмените отношения в нашата страна. Активни участници в проекта „Коректна фирма“ са над 15 000 български компании, които са поставили получения Сертификат „Коректна фирма“, като част от своето лого или портфолио.

В Европа близо 173 000 различни по големина компании са част от инициативата, наречена “Коректна фирма“. Това превръща проекта, в един от най-бързо развиващите се и интересни методи, определящи икономическата ситуация на Стария континент. Друга отличителна негова черта е изключителният позитивизъм, който е белег за висок професионализъм от страна на филиалите и служителите им. Професионализмът предполага професионализъм и това го знаят прекалено добре, най-вече компаниите удостоени с приза Сертификат „Коректна фирма“.