Блогче.нет – полезният блог

Авточастите: Характеристиката на правилен избор

Суровите реалности на българските пътища правят дори и най-надеждните механизми уязвимите и доста често отделни части от нашите коли се чупят. Шофьорите ни традиционно предпочитат да ремонтират колите си със собствените си ръце. Заради бързото развитие и внедряване на новите технологии, обаче това в един момент се превръща в невъзможна мисия. Машините, които са в гаранция, по принцип не подлежат на независимата намеса на собственика, в противен случай гаранцията ще бъде анулирана.

Ако сте закупили употребяван автомобил, или наскоро му е истекла гаранцията то тогава имате два варианта – да отидете на сервиз или да ремонтирате със собствени ръце. Сега почти всеки малък град има магазин, специализиран в продажбата на резервни части за автомобили, но има един проблем – оригиналните части може да бъде трудно да се доставят, защото често за тях отговаря само един единствен дилър. Някои шофьори могат да го намерят, но повечето започват да търсят заместители на оригиналните резервни части.

Сега много от най-големите производители на различни автомобилни компоненти доставят на конвейер автомобилни части, но ги произвеждат под собствената си марка. Често неоригиналните части са два и дори повече пъти по-добър аналог като цена-качество в сравнение с тези на оригиналните производители.

За тези, които живеят, където няма магазини за продажба на резервни части, има също добри новини. Съвременната технология позволява почти всяка резервна част да си я намерите онлайн, чрез някой подходящ интернет магазин. Плащането на поръчката може да стане по най-различни начини, които включват пощенски и банкови трансфери, директно плащане с кредитната или дебитната ви карта, плащане чрез биткойни а също и при доставка след преглед. По ваше желание, доставката може да се извърши по различни методи. От врата до врата, по пощата или в най-близкия офис на всяка транспортна фирма. По този начин, можете да ремонтирате колата си и в по-отдалечените кътчета на страната ни.

 

Източник: http://kredit-consult.com/