Блогче.нет – полезният блог

Арт деко в интериора

Луксозен, изискан, елегантен, елитен – всичко това са определенията за стил, наречен арт деко. Нека се спрем на него по-подробно.

Името на стила – Art Deco – се появява през 1925 г. като съкращение за Exposition Internationale des Art Decoratifs et Industriels Modernes, международна изложба на декоративно изкуство, проведена в Париж.

Този стил обаче се ражда малко по-рано – между 1908-1912. Разцветът му пада през годините 1925-1935. Що се отнася до обозначаването на художествения стил, името Art Deco му е присвоено през 1966 г., когато споменатата по-рано изложба е възобновена в Париж.

Тук може да разберете повече и за Хамал.Бг цени.

Характеристика на арт деко се считат за комбинация от класицизъм, асиметрия и прямота. Вярно, в него има място и любимите теми на Арт Нуво – криволичещи линии, необичайна комбинация от екзотични скъпи материали, образи на същества от света на научната фантастика и т.н. Ето защо арт деко с право се счита за стил, който съчетава несвързаното. Всички негови характерни черти могат да намерят място, включително в кухните на съвременните производители.

Привържениците на стила на арт деко никога няма да насочат погледа си към производството на мебели за стандартен дизайн – всичко, което ще състави дизайна на стаята, ще е направено по поръчка. Специален шик са елементи, изработени от скъпи и ценни материали (например екзотично дърво, бронз, слонова кост, кристали и др.). Що се отнася до аксесоарите, това по правило са изключителни произведения на африканска, египетска, китайска и други култури, които са далеч от европейския начин на живот.

Най-важното в такъв интериор е яркостта, изяществото и смелите решения в луксозен дизайн.

Когато се нуждаете от цени за товарене и извозване на строителни отпадъци, проверете на посочената връзка.

Наред с тях са съставните елементи, които не трябва да съставят завършената композиция, а трябва да бъдат произведение на изкуството или самото изключение.