Блогче.нет – полезният блог

Базални зъбни импланти за пълно зъбно възстановяване

Базалните импланти са иновация в модерната стоматология и помагат на пациентите да възстановят липсващите си зъби бързо и безболезнено. Тези импланти са направени от титаниева сплав, което позволява по-голямото им натоварване. С тях можете да получите зъбен мост или фиксирани зъби с няколко посещения в специализираната клиника.

Центровете по базална имплантология се радват на много клиенти, защото хората видяха връщане на самочувствието им именно в базалните зъбни импланти. Здравите материали, от които са направени, възможността да ги натоварите незабавно, след като ги поставите и не на последно място достъпната им цена са все основателни причини да предпочетете тях.

От време на време се чуват и някои отрицателни неща относно този тип импланти, но в слуховете свързани с тях няма дори капка истина. За разлика от скъпите конвенционални импланти, тези се възприемат от организма, без да има каквито и да е проблеми. От това произхожда и краткия период за лечение, който е от 3 до 5 работни дни.

Процедурата по лечение с базални импланти включва премахването на пародонталната болест, ако такава е налична, екстракция на болните зъби и интегриране на новите импланти. В следващият момент се изграждат зъбните мостове или се поставят специални протези. Цялата тази работа води до задоволителен краен резултат за пациентите с пълна липса на зъби.

Разбира се, базалните импланти могат да се поставят и частично, така че ако сте се сбогували с няколко зъба, то не е никакъв проблем да ги наваксате използвайки преимуществата на съвременната имплантология. Самият процес по поставяне на имплантите не е травматичен и няма от какво да се безпокоите. Направете тази важна стъпка, за да възвърнете усмивката си.

Ако поради някаква причина сте останали без зъби, няма място за притеснение. Отделете малко време за себе си и посетете специализиран стоматологичен център, в който ще се сдобиете със зъбни импланти от най-висок клас. Не се тревожете за цента, тъй като тя е повече от достъпна, а и едва ли бихте искали да пестите пари от здравето и самочувствието ви.