Блогче.нет – полезният блог

Билки за щитовидната жлеза

Длъжни сме да се грижим за всички органи и жлези в нашето тяло, изобщо за здравето си и неговата изява. В този смисъл, понякога имаме симптоми, които не знаем от какво са породени, отслабваме бързо, уморени сме, кожата ни е суха, студено ни е. Такива оплаквания могат да се свържат с нарушение в работата на щитовидната жлеза. Тогава трябва да се предприеме лечение, като фитотерапията може да предложи билки за щитовидна жлеза, за нейното лечение или за подпомагане на такова лечение.

Нормалното производство и разпределение на хормоните, които се създават в щитовидната жлеза оказват своето благоприятно въздействие върху работата на всички системи и подсистеми в организма. Когато обаче функцията й се наруши възникват споменатите симптоми – а и редица други. На помощ за лечението на толкова деликатната щитовидна жлеза идват народната медицина и билколечението, с цял набор от билки за щитовидната жлеза, рецепти и храни.

Билките, които ще се използват за лечението, ще повлияят положително на цялата ендокринна система в тялото и по-специално на щитовидната жлеза. За да можете да се доверите на билколечението,трябва първо да направите нужните изследвания и консултации. Първите ще индикират състоянието на жлезата, а вторите ще насочат адекватното лечение за специфичния случай – намесата на фитотерапевта е важна, за да може той да избере правилната комбинация от церителните билки за щитовидна жлеза.

Природните лекове, извлечени от растенията могат да се намесят при лечението н а хипертиреоидизъм, хашимото, ниско TSH; чрез билките, правилната функция на щитовидната жлеза ще бъде запазена здрава, а в последствие вие трябва да се погрижите за захранаване жлезата с необходимите витамини и минерали, за да не се връщате към неприятните състояния или заболявания. Правилното използване на различните билки за щитовидна жлеза е необходимо, за да може да се постигне максимален ефект, който да отстрани проблемите, от които са засегнати предимно жените, но и мъжете. Доверието в древната практика и съвременните методи на билколечението са път към крепкото здраве.