Блогче.нет – полезният блог

Важни фактори при покупка на дограма

Искате да купите нова алуминиева или ПВЦ дограма за дома ви, но не знаете за какви фактори да съблюдавате. Не се притеснявайте, тъй като ние ще ви помогнем да се справите при селекцията на нови прозорци. Всичко, което се изисква от вас, е да прочетете тази статия до края, и да извлечете максимума от това, което сме написали в нея. А сега нека започваме.

Топло и шумоизолация на продукта

Потребителите сменят дограма, за да повишат енергийната ефективност на имота си. Освен това модерните профили спомагат за по-добрата шумоизолация, която ви предпазва от вредните вибрации идващи от съседи, градски транспорт и други неприятни шумове. В зависимост от камерите на дограмата се определят изолационните характеристики.

За да получите по-добър топло и шумоизолационен ефект, е необходимо да обърнете внимание и на стъклопакета. Дебелината на последния спомага за създаването на по-уютна атмосфера във вашия дом или работното ви място. На мода днес са стъклата от типа 4 сезона, с чиято помощ ще получите желания комфорт през цялата година, независимо от времето.

Повече за енергийната ефективност на съвременните дограми може да прочетете на адрес http://master-plastik.com, където се предлагат уникални прозорци на достъпна цена. В сайта на фирмата ще откриете специален блог с много полезни съвети, които да използвате при нужда.

Защита срещу влизане с взлом

Много често сме ставали свидетели на влизане с взлом през прозореца. Това се дължи на обкова, който не е достатъчно сигурен. Ето защо съвременните производители на дограми измислиха т.нар. противовзломен обков, който се отваря трудно и не позволява на крадците да проникнат в собствеността ви. Поради тази причина обърнете специално внимание на обкова.

От обкова на дограмата зависи и по-лесната експлоатация. Отварянето и затварянето ще бъдат детска игра, която няма да ви създава проблеми. Не забравяйте обаче да попитате търговеца, как да поддържате механизмите, така че те да не се развалят и износват с течение на времето.

Външен вид и дизайн

Тук има значение и вида на дограмата. Алуминиевата дограма притежава отлични визуални характеристики, като позволява да избирате между десетки цветове. Ако пък се спрете на ПВЦ дограма, то ще можете да селектирате различни облицовки, които имитират дървесни видове или ви предоставят избор от множество разцветки. Всичко зависи от вашия вкус и изисквания.

В случай, че държите да получите изискана визия, която да пасне на вашия интериор, може да се спрете и на дървена дограма, тъй като тя е най-близо до природата. Имайте предвид, че дървото се поддържа доста трудно и изисква да го боядисвате и/или лакирате през годините.

В обобщение

В тази статия обобщихме всички важни фактори при покупка на дограма. Нарочно не се впускаме в подробности, тъй като искаме да ви облекчим, когато отидете до фирмения магазин. Надяваме се, да сме били полезни с информацията и ви пожелаваме успехи.