Блогче.нет – полезният блог

Витражът е модерен

В древността витражът се е използвал много и е бил широко популярен. По някаква причина тази техника на работа, върху стъкло са били забравен и с времето започнали да се използват в изолирани случай. Сега този вид облицовка на прозорци, отново стана популярна. Същата технология се използва за създаване на мебели.

Интериорна декорация

Витражите могат да се видят в много търговски обекти, в новопостроени църкви, катедрали и дори в частни домове. Тези многоцветни елементи изпълняват не толкова защитна функция, колкото декоративна. Те украсяват фасадата или интериора на стаята и са елементи на артистичния дизайн.

Специалистите в производството на мебели оцениха ефекта на витражите и решиха да ги въведат в производството на мебели. Фасадите на мебелни комплекти, изработени от такива продукти, привличат вниманието на почти всички посетители на търговски обекти, които продават комплекти за кухни, спални или дневни. И ако чудите къде точно сте ги виждали, веднага ви напомняме. Те могат да се видят навсякъде, където дело имат дизайнери.

Вратите с витражи изглеждат необичайно, така те трябва да бъдат поставени там, където ще са в хармония с целия интериор. Ако апартаментът е направен в стила на конструктивизма, тогава такъв декор ще бъде неподходящ в тази стая. Така че, когато поръчвате витражи, струва си да помислите за дизайна на апартамента. На адрес: maystori.com си струва да наемете екипите за почистване и извозване.

Направете си красота

Технологията за изработка на цветни очила е много проста. В старите времена те били изработени от многоцветни парчета, сега рядко някой се занимава с мозайки, поради своята сложност и висока цена. Но да направите витражи, с боя, е евтино. Това отнема малко време за изпълнението им. И така, ето какво ви е необходимо за независимото производство на оригинални врати и прозорци:

PVA емулсия (в някои случай може и бяло лепило);

алуминиева тел с диаметър 1,6 мм;

анилинови или витражни бои;

чисто и равномерно стъкло;

макет на картина, поставена, върху хартиена дъска със същия размер като обработвания материал.

Whatman хартия, която се монтира на гърба на стъклото, върху плоска хоризонтална повърхност. По контурните линии на фигурата е залепена с помощта на PVA от предната страна на стъкления лист. Който е здраво фиксиран върху материала. Тогава може да започнете да рисувате. Всичко трябва да се прави внимателно и бавно, в противен случай може да не се получи. Когато боята е суха, съставът може да бъде фиксиран с лак.