Блогче.нет – полезният блог

Грижа за кухненско обзавеждане – топ съветите на чистачи.com

Всяка мебел има свой собствен срок на годност, собствена работа, собствени изисквания за безопасност, собствени противопоказания и собствени методи за грижи за мебелите. Все пак всяка мебел има своя собствена цел и се експлоатира в различни условия на живот, температурни промени, влажност на въздуха, физическо натоварване и ефекти на слънцето, течения и прах.

Ако се налага да планирате голямо почистване и извозване на отпадъци в София, винаги може да се обърнете към специализирана форма. Такива са чистачи.com.

Кухненското обзавеждане по степен на външни влияния е по-лошо само от мебели за бани, а при физически и термичен стрес – безспорен лидер в къщата. Съответно, грижата за кухненското обзавеждане трябва да бъде специална и задълбочена, ако не искате вашата кухня да се срине след няколко години работа.

Изработени са модерни кухни с граница на безопасност, но спазването на редица разпоредби за добрия външен вид на мебелите за по-дълго време.

Добрата кухненска мебел изисква сухи и топли помещения с добра вентилация. Допустимите температурни капки са от +10 до + 40 ° C с влажност на въздуха 65-85%. Модерните кухненски помещения са най-вече в съответствие с тези характеристики, малки отклонения от нормата понякога се случват в горещо лято и студ през зимата.

Кухнята трябва да е лека и топла, но кухненските мебели не обичат директна слънчева светлина и горещи уреди. Чистите щори и безопасното разстояние до нагревателите и радиаторите могат да разрешат този проблем.

Опитайте се да предпазите кухненското обзавеждане от влага, колкото е възможно повече, въпреки че ще бъде изключително трудно. Влагата води до подуване и изкривяване на фасади и рамки и отлепване на отделните елементи на декора. За по-голяма безопасност, опитайте да оборудвате най-изложените на влага части от мебели с елементи, които не се страхуват от вода.

Внимавайте с детергентите и техническите съединения, които могат да повредят покритията на мебелите, избягвайте също поставянето на горещи предмети върху незащитена повърхност и остри механични ефекти.

Спазвайки тези на пръв поглед прости правила ще имате своята кухня за далеч повече от колкото дори самите вие сте предполагали. Не забравяйте и за Чистачи, когато се налагат цялостни реформи с изхвърляне на боклук.