Блогче.нет – полезният блог

Да си поговорим за матраците

Когато се чувстваме уморени и напрегнати, обикновено посягаме към ободряващ напитка или медикамент. Така си мислим, че ще успеем да възстановим тялото и духа си за кратко време и отново да сме максимално ефективни.

Според редица специалисти, обаче, няма нищо по-ефективно за възстановяване на енергията и доброто настроение, концентрацията и острия ум, от един добър сън.

Сънят ни до голяма степен зависи от матраците, които се използват. Според производителите, оптималния период за смяна на матрака е до 7 години.

Реномираните марки, предлагащи матраци, предлагат редица екстри при покупка от техен магазин. Често доставката на матраци, поръчки от онлайн магазин са безплатни.

Друга много полезна екстра е, че скъпите матраци имат дълъг тестов период. Най-често срещаните са от 30 до 60 дена. Това означава, че след като сте направили покупката имате на разположение достатъчно време, в което да прецените дали това наистина е вашия матрак. Можете да върнете матрака в рамките на тестовия период, ако не ви е удобен и да смените с друг. Ако компанията не разполага с подходящ за вас артикул, ще ви възстанови платената при покупката сума.

Това е чудесен начин да разберете кое е подходящо за вас и какво да търсите, ако този матрак не отговаря на вашите изисквания.

Не забравяйте, че матракът трябва да осигурява достатъчно добра поддръжка на тялото, за да не се събуждате с неприятни болки в гърба и врата.

Топлината, която поддържа матрака, също е от голямо значение за комфорта при съня. В тестовия период много точно можете да прецените дали материалът, от който е направен матрака, е подходящ за вас. Ако ви е прекалено топло, ще вземете матрак с материал, който охлажда тялото.

Отделете достатъчно време и пари за покупката на матрак. Не правите такава всеки месец. Това е полезна инвестиция, което ще ви осигури здрав и ползотворен сън, от който зависи и ефективността ви през деня.