Блогче.нет – полезният блог

Еко идеи за всеки ден

Колкото и да си говорим за природосъобразен и екологичен начин на живот, малко са онези от нас, които в ежедневието се замислят как да допринесат с нещо полезно за околната среда.

Ето, защо избрахме в настоящата тема да ви предложим няколко интересни идеи, с които не само да станете част от екологичният начин на живот, но и да разнообразите дома си. В настоящите 5 оригинални хрумки може да изберете някоя идея и за вашия уют в дома, а така дори няма да се налага да изхвърляте пластмасовите бутилки:

  1. Бутилки от вода, безалкохолни и бира – всички ги имаме у дома, но не всички знаем, как да ги рециклираме или ако не ви се занимава с това, то направете от тях красиви сувенири, икебани или други неща, които да се използват повторно.
  2. Свещник от пластмасови бутилки – за целта изрежете горната част на 6 бутилки. Отстранявайки от тях тясната част, гърло, закрепете дъната им към тънка дъска, която да заковете на стена. По този начин ще получите удобна поставка за саксии, свещници, поставка за вестници и списания. Друга идея е да използвате вече отрязаните гърла за по-фини свещници. За целта съединете две гърла на отрязани бутилки, загрейте в средата свещта, за да я закрепите и поставете свещника изправен.
  3. С малка пластмасова бутилка може да направите масичка. Височината трябва да е 35-40 см. За целта съберете ги в единия край. Подредете ги една до друга, подобно на шестоъгълник, изрежете две парчета картон и ги поставете най-отгоре. Когато сте готови опаковайте с прозрачно фолио, а на места закрепете с цветно тиксо. Така вече имате малка масичка.
  4. Съберете бутилки от пластмаса в различни цветове, изрежете ги под форма на цветя, а от изрязаните дъна, които сами имат форма на цветя може да направите и завеса, като свържете всяка част със синджир. Подобно творение може да поставите като комарник на вратата или прозореца.
  5. Уникални скулптори от малки бутилки пластмаса може да направите и сами, достатъчно е малко въображение и само няколко бутилки. Вече сте по-големи природозащитници и може да получите приз за Еколог на месеца.

Научете от тук за цените по извозване на стара бяла техника.