Блогче.нет – полезният блог

Защо повярвах на базалните импланти?

 

Има толкова много статии за зъбни импланти в интернет, че човек да се обърка. Аз не съм стоматолог, нито имплантолог, така че ще ви разкажа моята кратка история с базалните зъбни импланти, които ми помогнаха да се отърва от срама и скрупулите. На 40 години съм и бях останал без нито един горен зъб. За това спомогна пушенето и страхът ми от стоматолози.

Преди да посетя кабинет по базална имплантология, бях попаднал на една публикация в мрежата – http://statii.xyz/какви-са-плюсовете-на-базалните-импла/, с чиято помощ се осъзнах и взех решението да се лекувам, тъй като положението бе станало нетърпимо. Контактите ми с приятели не вървяха, а в същото време аз получих сериозни комплекси, и дори депресия.

Повечето частично или напълно обеззъбени хора ги страх да посетят стоматолог, тъй като имат неприятни спомени от миналото свързани с болки и страдания. Това, което разбрах аз е, че при лечение с базални импланти липсва, каквато и да е травматичност. Повярвах на думите, които се указаха истина и само истина. Сега вече не съжалявам за избора си на дентални импланти.

Не само, че не ме болеше при операцията, но и платих сравнително ниска сума, за да се снабдя с красиви бели и здрави зъби. Те по нищо не се различават от зъбите, които имах като млад, което ме кара да бъда благодарен на само на хората, които написаха статията за базалните импланти, но и на тези, които ми позволиха да напиша историята в блога им.

За 6 дни имах нови зъби, с които се храня по-добре и имам самочувствие. За това си заслужава да инвестирате 1000 – 2000 лева, според състоянието ви, тъй като парите едва ли трябва да са пречка за воденето на нормален живот. Аз избрах здраве, вместо пари и съм много щастлив.

Нека обобщя написаното

Базалните импланти са сравнително евтин и бърз начин за възстановяване на липсващи горни или доволни зъби. Аз се подложих на този вид лечение в специализиран кабинет по базална имплантология и сега се радвам, че бях на точното място, в точното време. Вие решавате, дали искате да последвате примера ми, или ще търсите друг начин за лечение на липсващите зъби.