Блогче.нет – полезният блог

Знаеш ли, че…

любопитни факти

Според учени, направени анкети, изследвания и допитвания сред непознати, някои неща си остават любопитни, а за любопитството няма граници. Предлагаме ти няколко интересни пикантинки, за които може и да не си чула. Всичко това с любезното съдействие на INTERPOLEZNO.COM.

1.            Жената си личи по зъбите – британско проучване стига до заключение, че изборът на мъжа или жената зависел от зъбния статус. Колкото и странно да звучи съвременният човек, обръща внимание на отношението си към здравето на зъбите. На първа среща мъжете се заглеждали в сексапилните извивки на женската фигура, но не пропускали да фокусират и зъбите и усмивката. Същото правят и жените. За да се стигне до тези изводи, това изследване продължило цели 3 години.

2.            Знаете ли, че еротичните филми сривали самочувствието у хората – това твърди американско проучване, в което било установено, че възбудата у мъжете оказва силно негативно влияние на жените. Излиза, че дамите понижават самооценката си при вида на изкуствено направените там дами, а това рефлектирало неминуемо на секса след това и водело редица емоционални и лични проблеми у хората и семейните двойки.

3.            Знаете ли, че човешката коса достига 725 км. през целия жизнен път.

4.            Знаете ли, че 12% от хората сънуват през целия си живот само в черно и бяло, но и до днес този феномен не е разгадан, на какво се дължи.

5.            Знаете ли, че се оказало, че словесното излияние и разкриването на любовни чувства на лист хартия помагало в любовта. Това обаче трябва да се прави поне 3 пъти на година, за да има траен ефект, смятат специалистите. Смехотворният съвет е откритие на учени, които правили изследванията си в продължение на години. Те установили, че споделените радости, тревоги и любовни излияния написани на бялото платно помагали за възстановяване на взаимоотношенията на много семейни двойки. Те заздравявали брака, а за целта трябвало и двамата съпрузи да напишат своята гледна точка и да оценят партньора си.

6.            Учените от американска аерокосмическа агенция твърдят, че престоя в Космоса на космонавтите, водел до увеличаване на ръста им. Така от НАСА, използват нова ултразвукова техника, с която установяват, какво се случва с гръбначния стълб, когато е в безтегловност. Метода ще помогне и в новите рехабилитационни открития, за възстановяване на космонавтите след завръщането им. Доказано било и, че месеци след връщането им на Земята, размера се възстановявал в предните състояния.

Още любопитни факти по света и у нас, последвай връзката, за да узнаеш!