Блогче.нет – полезният блог

Интересни факти за фериботи

Фериботи

Интересни факти за фериботите и последните постижения в тази област. Фериботът, това е превозно средство, пътуващо по вода, предназначено за превоз на хора и превозни средства. Ако планирате ферибот Италия Гърция, добре е да знаете, че морските фериботи са разделени на няколко подвида: пътнически, железопътен, лек, товарен. Това е многофункционален вид транспорт, който се усъвършенствал, през годините.

Фериботът може да има няколко палуби, асансьори, ресторанти, барове, развлекателни центрове, плувен басейн. В него има всичко необходимо, за да настаняване и достигнете удобно до мястото на пристигане.

Интересни фериботни факти

Средно фериботът може да превозва товари до 55-60 хиляди тона . Около 200 автомобила и 1000 души. И ако железопътният ферибот (предназначен за превоз на автомобили), той ще побере 45-50 автомобила.

Автомобилните и железопътните фериботи имат скорост 10-20 километра в час. Пътуват с 35-70 километра в час.

„Петербург“ – през 1986 г. е построен железопътен ферибот с лек автомобил.

Ulysses е круизен ферибот от ирландски фериботи. Този ферибот е популярен, прави четири транспорта на ден между Обединеното кралство и Ирландия. Построен е през 2001 г., има 12 палуби, 4 платна за транспорт. Тази пара бързо се разтоварва и зарежда за 1 час и 30 минути. Това е възможно благодарение на уникалния дизайн, товаренето и разтоварването на превозни средства става едновременно. Фериботът може да побере 227 души. Интериорът и интериорният дизайн са сравними с тези в скъп хотел. Ако планирате да пътувате с ферибот Италия Гърцияможе да проверите за резервации на билети от Lakmos Travel.

Greifswald е ферибот за леки автомобили. Построен е през 1988 г. от немска компания. Този кораб е вписан в Книгата на рекордите на Гинес. Greifswald Ferry е най-големият фериботен лек автомобил в света. Той е проектиран за 150 пътници, разполага с всички удобства: бар, салон, стая за игри, ресторант.

Принцесата на звездите, морски ферибот, произведен в Япония, е построен през 1984 година. Плува повече от 20 години и има силна структура. През 2008 г. ферибота се разбива и почти всички умират. Жертвите са 800 души.