Блогче.нет – полезният блог

Какви са рисковете крият продукти с изтекъл срок на годност

Всички знаем, че по не измитите плодове и зеленчуци има множество болестотворни микроорганизми. Знаете, ли обаче, че такива се крият във всяка храна. Тончо така. Нахапани и не доядени храни, върнати, отново в хладилника са опасни за нашето здраве. Ето и какви рискове крият продукти с изтекъл срок на годност.

Статията ни е предоставена със съдействието на екипите на Али Барут.

Яйцата първо трябва да се измият и след това да се поставят в хладилното отделение. Върху черупката може да има и салмонела.

С останалите продукти всичко е по-просто – приготвено в едната посока, сурово в другата. Те не могат да се съхраняват заедно. И най-важното правило – всеки продукт трябва да бъде плътно затворен!

Как да измиете хладилника?

Алкалът, който се съдържа в домашния сапун, убива бактериите. Разтворът на сода обаче има по-мощен ефект. В литър топла вода трябва да поставите две супени лъжици сода, разбъркайте и разтворът е готов. Избършете всяка празнина и ъгъл с кърпа, навлажнена с разтвор, и не забравяйте за гумата на уплътнителя.

Според мен, един разтвор на сода все още не е достатъчен. За да сте сигурни, аз също препоръчвам да избършете хладилника с водороден прекис – той е отличен антисептик!

Не забравяйте за друго задължително почистване – изхвърлете навреме всички развалени продукти от хладилника!

За Извозване на стари гуми от адрес: www.али.com.