Блогче.нет – полезният блог

Какво е кухня „престилка“ – цени за почистване на апартаменти с товарене и извозване

В кухнята, всичко трябва да бъде подчинено на основната цел на тази стая – удобството за готвене. Известно е, че тази сфера се свързва с пръски от различно естество и хранителни остатъци. Най-често те попадат между плота на масата или висящите шкафове. За да се защити тази зона, е създадена така наречената кухня „престилка“. Най-често в тя представлява облицовка с плочки, тъй като тези материали са трудно преодолими по отношение на издръжливост и устойчивост на влага.

Има обаче една трудност и тя е свързана с избора на материал. Някой иска да играе на контраст и да създаде предизвикателно ярка кухня „престилка“. Други се стремят към еднаквост на финала. За последните е предназначен типа „престилка“ от същия материал като плота.

В допълнение към цялата композиция, може да изберете ламиниран панел, който ще бъде подобен на настолния. По правило такива панели са по-тънки от работната повърхност – 8 и 9,6 мм. Те също се различават по лекота и простота на монтажа. Не се препоръчва покупката на стенни панели, покрити с ламинат HPL, за монтаж зад газова печка, тъй като геометрията на такива панели може да бъде унищожена при силно влияние на топлината.

Може да поръчате стенен панел от метализирана пластмаса под алуминий. Такава „престилка“ е малко по-скъпа от традиционния ламиниран панел, но на вид прилича на повърхност от неръждаема стомана.

Материалът за производство на „престилка“ може да служи като изкуствен камък с дебелина на панела от 10 мм и 12 мм. Разбира се, такава „престилка“ ще ви струва скъпо, но качеството на този материал е напълно съобразено с неговата стойност. Също така, скъп вариант би бил стенният панел от масивен дъб или бреза.

Ако вече се чувствате готови да обновите своят кухненски интериор, то поръчайте от www.bulkom.com, товарене и извозване на отпадъци.