Блогче.нет – полезният блог

Какво прави черните мебели така изискани

Черният цвят се смята за не най-успешният при покупка на мебели. Съществува мнение, визуално намалява стаята. И разбира се, не необходимо да направите всичко в тъмен стил в една стая. Достатъчно е да използвате някои елементи от черния декор в стаята и това ще придаде отчетливи очертания. Черен цвят ще подчертае детайлите на стаята. Извозване стари мебели със сметовоз в София 088 336 9999

Важно е, само да изберете подходяща комбинация от палитри и да вземете предвид, колко добре е осветена стаята.

Минуси на черното

Ако подреждането на мебелите е неуспешно, стаята ще изглежда по-малка.

Прахът върху черните мебели е много по-видим, отколкото върху многоцветните.

Плюсове на черния цвят в обзавеждането

Стаята придобива ясно изразени очертания.

Добре осветените черни мебели придават стил на стаята.

Използването на черно позволява, лесно да се акцентира, върху стаята.

Съвети

Черният цвят се съчетава чудесно с бяло. Благодарение на контраста, единият цвят подчертава другия. Ако говорим за кухнята, долните шкафове ще изглеждат добре, ако вратите им са декорирани в черно, а повърхността в бяло. В светла спалня, черна малка маса ще бъде полезна.

При декориране на стая в тъмни тонове често се избира палитра от черни, тъмносиви, тъмночервени, кафяви и бели цветове. Основните са тъмносиви, кафяви и черни. Черно в този случай са масата, гардеробът, леглото. Детайлите са подчертани с тъмно червено и бяло, например аксесоари: вази, лампи, фигурки.

Черните мебели в комбинация със светлосив нюанс на стени и аксесоари са идеални за голям хол. Стаята няма да изглежда претенциозна, а тъмните акценти ще бъдат на мястото си. Такава стая ще изглежда уютна, стилна и мека.

Пастелните цветове на стените и пода перфектно подчертават тъмните мебели. Нюанси на бежово, бледо жълто, зелено и червено в комбинация с черно правят стаята по-лека и малко по-забавна.

Ярките нюанси също се хармонизират с черното. Те се използват по-често в кухнята и в банята, отколкото в други помещения. В добре осветена кухня може да се комбинират синьо, черно и бяло или черно, бяло и червено, като например на фасадата на кухнята с цвят бордо и мляко. Изглежда прекрасно в кухнята с мек, богат оранжев нюанс, комбиниран с черно и бяло. В такива случаи човек не трябва да забравя за подсветката, която просто подчертава тъмните линии.

Черните мебели могат да придадат на стаята индивидуалност. Важно е само правилно да я позиционирате в къщата.