Блогче.нет – полезният блог

Как да изградите SEO стратегия за вашия бизнес

Стратегия за SEO оптимизация

Създаването на SEO стратегия за вашия бизнес е от решаващо значение, ако искате уебсайтът ви да се показва на страниците с резултати от търсенето на вашите клиенти. Но с количеството SEO ръководства и гурута, може да изглежда невъзможно да започнете. 

Ето една проста разбивка на това как можете да изградите SEO стратегия, за да стимулирате бизнеса си. 

Първо, нека поговорим какво е SEO оптимизация. 

SEO е съкращение от Search Engine Optimization – по същество стъпките, които предприемате, за да подобрите уебсайта си, така че да се класира по-високо в резултатите от търсенето (в Google, Bing, Yahoo! и т.н.) на вашите клиенти. 

Има различни начини за подобряване на вашето SEO, включително  SEO оптимизация на страницата, техническа SEO оптимизация и SEO оптимизация извън страницата чрез изграждане на връзки .  

Но с всички тези различни фактори, които влияят на вашата SEO оптимизация, може да е трудно да решите откъде да започнете. По-долу е дадено ръководство стъпка по стъпка за това, на което първо трябва да дадете приоритет.

Запишете ключовите си теми.

Какви теми бихте искали да обхваща вашето съдържание?

Помислете за вашите продукти/услуги и изберете 10 теми, свързани с вашия бизнес.

Например „цветар“, „подаръци“, „поводи“

Използвайте SEO инструмент, за да проучите вашите теми.

Няма смисъл да създавате съдържание, ако вашият идеален клиент не го търси.

Но как да разберем какво всъщност търсят хората?

Използвайте инструменти за SEO и ключови думи, за да проучите списъка си с думи. Бихме препоръчали инструмента за ключови думи на Google, SEMRush, Ahrefs и Keyword Surfer.

Искате да се съсредоточите върху техния обем на търсене и също така да напишете вариантите на вашите теми, които отговарят на вашия бизнес.

Например „флористи, които доставят“, „флорист София“, „цветя“. 

Ключови думи с къса опашка срещу ключови думи с дълга опашка.

Ключовите думи, които измислихте около вашия списък с теми, са известни като ключови думи с „къса опашка“. Въпреки това, с обема на съдържанието в интернет, често е трудно да се класират популярни теми само по една ключова дума. Ето защо трябва да измислите ключови думи с дълга опашка (по-скоро като фрази), свързани с вашите теми.

Помислете какво може да търсят вашите клиенти.

Вземете например „доставка на цветя в същия ден“, „доставка на цветя“, „идеи за подаръци за мама“. 

Изградете съдържанието си около вашите теми.

Сега имате своя списък с теми, плюс свързаните с вас ключови думи с къса и дълга опашка, вие сте готови да започнете да оптимизирате уебсайта си.

Използвайте своя списък с оригинални теми, които сте измислили, и създайте страница на вашия сайт или публикация в блог за всяка от тези теми.

Тези тематични страници са вашето основно съдържание и ще препращат към други блогове по свързани подтеми.

Увеличете още повече вашата SEO стратегия.

Тази стратегия е само един от начините за подобряване на вашата SEO оптимизация, но за да го издигнете на друго ниво, трябва също така да разгледате изграждането на връзки към уебсайта си от външни сайтове, да проверите техническото си SEO и да оптимизирате съществуващите страници на уебсайта си .

Също така е важно да запомните, че както търсачките се развиват и развиват, така и SEO оптимизацията. Бъдете в крак с най-новите тенденции на сайтове като Hubspot, Moz и Google Digital Garage.

Източним – 5ttree.com