Блогче.нет – полезният блог

Как да направим трапезарията в кухнята удобна за всички

Домът не може, без комфортна и уютна трапезария, нито без практична кухня. Такива са подходящи за приятелски срещи, семейни вечери, празници. Всички тези приятни събития, често се случват и у дома. Или поне случваха се, преди пандемията на Коронавирус.

Как да направим трапезарията в кухни по поръчка удобна за всички, научете сега:

Кухнята е сърцето на всеки дом

Това е мястото, където семейството се събира, където се среща с гости, където просто се отпуска на чаша чай. Процесът по подреждане на кухня винаги е приятен и труден.

Как да направите своята трапезария удобна, вижте сега:

Кухненски кът

Модерна и удобна алтернатива на обичайните столове и табуретки е кухненският ъгъл. Традиционно се поставя в ъгъла на стаята, но днес интериорните дизайнери ни предлагат още една възможност. Така, например, когато една от страните е перпендикулярна на стената. С този подход можете да зонирате пространството, без да използвате стационарни прегради и други мебели. С кухненски ъгъл, тапициран с еко кожа, маса, изработена от ламинирано ПДЧ „имитация на дърво“, комплект табуретки в същия стил, висока подова лампа и комплект текстил ще изглеждат добре.

Ъгълът може да бъде, както мобилен, така и стационарен. Във втория случай за него се използва ниша или определена зона – такава конструкция изглежда „вградена“ и не е отделена.

Кухненска пейка

Тапицираната пейка, известна и като канапе има права конфигурация и много по-скромни размери. В резултат на това, тя е подходяща за малките кухни по поръчка. В комбинация с компактна маса и няколко стола, това ще е отлично бюджетно решение за малко пространство. Може да зонирате кухнята с помощта на тесен рафт с хромирани елементи, компенсиран по стил с краката на останалите мебели.

Друго решение е кухненският диван. Той може да е или ъглов, или прав. Основната разлика от другите видове мебели е възможността за превръщане в място за спане. Това ще е незаменима опция за малки апартаменти и техните собственици, които обичат да приемат гости!

Повечето кухненски дивани и кътчета са с тапицерия от изкуствена кожа. Такава не абсорбира влагата и не натрупват миризми, което увеличава експлоатационния им живот. Ако сте категорично против еко кожа, изберете тъкани със специална импрегнация. В противен случай ще трябва да положите много усилия за почистване на повърхността. Това е така, защото мръсотията не може да бъде избегната, най-малко в кухнята. Щом знаете всички тези дребни детайли, време е да пристъпите към подбора на вашите кухни Ирим