Блогче.нет – полезният блог

Как да разграничим марковите дънки от репликата?

8999Решавайки да си купите дънки, не бързайте да вземете първата свободна. По-добре е внимателно да прецените. И ще видите, че трудът ви не е напразен. Вземете си дънки, които са малко по-голями като талия и дължина. След изпиране, те се свиват и ще ви паснат като ръкавица. Също така, не забравяйте да проверите внимателно автентичността им. На пазара от дънки най-вече се срещат фирми като «Levis», «Wrangler», «Lee», «G-Star», «Diesel», «Boss», «Lacoste» и други.  Нашият пазар обаче е наводнен с турски, китайски и местни техни партньори. На първо място, проврете така нареченият хардуер – копчета, нитове, цип, закопчаване. Те трябва да бъдат гравирани с името на фирмата и наименованието YKK (и никой друг). Аксесоари за маркови дънки са изработени от метал, не пластмаса. Ципът трябва да е с два заключващи елемента, само на класически дънки «Levis 501» закопчалка на петте заключващи елемента и на «Lacoste» отделни серии с четири.

Следва – проверка по шевовете. В дънките не трябва да има паузи и впръсквания на конци, изкривявания, криви линии. В идеалния случай, нитовете на дънките трябва да са с кръстосани шевове, но идеалният вариант не винаги е постижим, дори и при чисти дънки. Етикетът отзад трябва да е от кожа, зашит равномерно по периметъра (при подправянето на етикетите често са изработени от плат или кожа). Надписи върху фитингите и етикета трябва да съвпадат. От вътрешната страна трябва да има информация за продукта: метод на грижи, размера на кода от десет цифри. „истинската“ фирма не пести усилия, за да придаде и на надписите достоен вид – използват полиграфа от високо качество, за разлика от фотокопията на фалшификатите.

Материята може да бъде тъкат „диагонал“ и „рибена кост“. Тъканта в „рибена кост“ по-малко извади на коленете си. На тъканта не трябва да има кълба и неравности. Обърнете дънките отвътре навън и погледнете външния страничен шев. Ако има червен конец,  означава, че са оригинал а не копие.

Успех!

Източник: http://stylezone.bg/