Блогче.нет – полезният блог

Как да се отървете от мравки

Внезапното нашествие на армия от червени нахални насекоми във вашия апартамент е близко до природно бедствие. Те са навсякъде – първо се настаняват в кухнята, после в банята, а скоро ги намирате, дори в собственото си легло.

Тази намеса ще продължи вечно, освен ако не успеете да се отвърнете от тях решително. За целта, може да имате нужда от цяло снаряжение или

Днес ще ви оборудваме с необходимите знания за това как да се отървете от мравките ефективно, бързо и без използването на химикали.

Популацията на мравките има около 12 хиляди вида. Но само малка шепа от тях са толкова войнствени и безцеремонни, че рискуват да нахлуят в домовете ни без търсене и да се опитат да възстановят реда.

Честно казано, трябва да признаем, че тези насекоми, освен тревожност и вреда, могат да донесат известна полза за човек. Те изяждат ларвите на бълхи, дървеници, паяци, мухи, а също така унищожават молци. Следователно не трябва да бъдат премахнати напълно – може просто да контролирате техния брой с помощта на импровизирани средства и без използването на химия.

Ограничете тяхното нападение, блокирайте достъпа до продукти – и тогава те ще се държат тихо, ще станат невидими за вас, но функциите им за почистване на апартамента от размножаването ще са още по-вредни и ще се изпълняват редовно.

Честно казано, трябва да каже, че тези насекоми, освен тревожност и вреда, могат да донесат някаква полза за хората. Те изяждат ларвите на бълхи, дървеници, паяци, мухи, а също така унищожават молци

Тук може да научите и поръчатеизвозване на боклук в София.

Ако забележите самотна мравка посред нощ точно на кухненската маса – това е разузнавач, агент на мравки 007, който проверява територията за евентуално проникване. Виждайки неотворени буркани със зърнени храни или захар, трохи, мръсни чинии в мивката. Тя веднага ще се върне в щаба и ще докладва на командването цялото разузнаване. След това се пригответе – вражеска агресия, с цел анексиране на вашата суверенна кухня, а в бъдеще заемането на всички квадратни метра е точно зад ъгъла. Ако не вземете никакъв отговор в близко бъдеще, много скоро ще видите стройна бойна колона от нашественици, бързо движеща се по стената или тавана в посока на кухнята. Как да се отървете от мравки, преди да се разпръснат по ъглите и да започнат да ви нападат от всички страни?

Какво трябва да направите?

Измийте веднага мръсните съдове или ги поставете в съдомиялната машина и ги затворете плътно.

Мравките не обичат миризмата на оцет – обработете ги с всички възможни повърхности.

Извадете боклука, измийте кошчето, затворете го с капак;

От този ден ще трябва да вакуумирате кухнята и да я миете ежедневно;

Измийте веднага всички предмети от кухненския прибор с лепкави остатъци с гореща вода;

Скрийте цялата храна далеч. Ако лишите мравки от храната им, те просто ще бъдат принудени да напуснат дома ви. И в този случай, много скоро ще видите картина с цялата воюваща колона, която ви оставя точно същия маршрут, по който е нахлул във вас.

Повече за съдействие, вижте на Фатуран Ерджан – братството на чистачите в България!