Блогче.нет – полезният блог

Как закупих първата си PVC дограма?

В следващите редове ще разкажа историята за първата ми покупка на PVC дограма. Мина много време, откакто монтираха дървените прозорци в дома ми и един момент нещата започнаха да взимат лош обрат. Появиха се пробиви на студен въздух, влизане на влага, поява на мухъл и прочие неприятни за мен и семейството ми явления. Ето защо взех решение да сменя дограмата, пък макар да смятах, че това ще ми струва разход на сериозни средства.

Започнах да чета статии в интернет, за да преценя към какъв вид дограма да се насоча. Вариантите бяха PVC и алуминиева дограма. Прочетох една кратка, но много интересна статия, която ме впечатли – http://pensionerite.info/от-какъв-ремонт-има-нуждае-дограмата-в/, в нея се разказва за възможността да ремонтирате дограма, а другият вариант е да закупите нова.

След като не видях предложения за конкретни ремонти на дървения, се насочих към чисто нова PVC дограма, която да ми служи вярно най-малко 20 години. И предвид факта, че аз съм пенсионер, едва ли ще доживеят да видя дограмата развалена. С това евентуално ще се занимават моите деца, след като мине дадената гаранция за новите пластмасови профили.

Поръчах дограма с немско качество, която ми предостави нужната функционалност. Последната се изразява в топло и звукоизолационни качества на обекта. Почувствах ги още първата зима, която изкарах с новите прозорци. За моя комфорт се погрижи и специалният стъклопакет 4 сезона, който ми бе предложен от фирмата, от която закупих дограмата си.

Изборът на дограма е важен за енергийната ефективност на жилището и за неговата по-красива визия. Белите рамки на прозорците в комбинация с изчистения интериор на дома ми, са наистина чудесни и стоят перфектно. В това се убедиха и любимите хора около мен.

Заключителни думи

В никакъв случай не съжалявам, че избрах дограма с марката ALUPLAST – Германия. Тази инвестиция е най-доброто нещо, което успях да сътворя за дома си. Сега живея по-комфортно и икономично, а това е най-важното за мен. На вас остава да последвате моя пример, ако желаете. Разбира се, всеки трябва да си направи сметката, преди да закупи PVC дограма.

Автор: Валентин Иванов – София