Блогче.нет – полезният блог

Как правилно да организирате съхранението в гардероб

Гардеробът има във всеки апартамент. Това е удобно и функционално обзавеждане, което решава много проблеми със съхранението. Не е достатъчно само да купите и сглобите гардероб. За да го използвате максимално, трябва правилно да организирате пространството вътре.

В тази статия ще научите:

Как да поставите нещата в гардероба?;

Кои предмети се съхраняват най-добре по рафтовете и кои в чекмеджетата?;

Полезни съвети за правилното съхранение.

С помощта на EVRO5.COM може да приведете всичко в безупречен вид.

Гардеробът може да стои в коридора и да служи като място за съхранение на връхни дрехи, но днес все пак ще се съсредоточим повече върху друг случай. Гардероб в спалнята за двойка трябва да се поберат двама души наведнъж, а това не е лесно. Ще разберем нюансите на съхранението на дамското и мъжкото облекло.

В женската част на шкафа трябва да има просторна ниша за закачалки с дълги дрехи. По правило мъжете нямат такива дрехи в гардероба, а само палта или наметала, но е по-добре да ги съхраняват в коридора. Такива неща не трябва да се набръчкват по никакъв начин, следователно нишата трябва да бъде просторна.

За мъжко облекло са подходящи съкратени секции. Те винаги ще бъдат в полезрението. Изберете както предпочитате.

Рафтове

На рафтовете може да съхранявате почти всякакви дрехи – от шапки до обувки. Единственото нещо е наличието на същите тези рафтове. Горните рафтове например са трудни за достъп, така че е по-добре да поставяте там сезонни неща или неща, които използвате за разни поводи.

В противен случай използвайте рафтове, както желаете. Не прекалено смачканите елементи от дрехи, като пуловери и тениски, ще се впишат идеално там.

Кутии

В чекмеджетата е удобно да се съхраняват малки неща, които да бъдат систематизирани. Освен това има няколко важни аспекта на съхранението. Първо, тези предмети от гардероба винаги трябва да са под ръка, и второ, не трябва да бъдат забележими за непознати. Кутиите са идеална система за съхранение.

Обувки

Организирате места за обувки. Изберете много удобни места за съхранение на любимите си обувки.

Аксесоари

Връщаме се към гардероба в спалнята. Отделна кутия или рафт в шкафа трябва да е проектирана, именно за аксесоари. За мъжа, това са вратовръзки и копчета за ръкавели, за жената бижута. Всъщност няма значение кой какви бижута носи, основното е, че кутия за тях трябва да бъде осигурена предварително.

Спално бельо

Трябва някъде да съхранявате спално бельо и кърпи. Възможно е да имате други системи за съхранение на тези неща, но ако не, тогава поставете в средата на шкафа над мястото, където са разположени кутиите.  

Това са само препоръки. Вие решавате как да организирате съхранението във вашия апартамент. За изхвърляне на мебели с почистване на отпадъци, не се колебайте да потърсите специалистите на фирма.