Блогче.нет – полезният блог

Колко важно е да сменим щранговете у дома?

За съжаление много хора омаловажават смяната на щрангове в домовете си. Те наистина не разбират от какво значение е този ВиК ремонт и защо се налага. В тази статия ще Ви обясним какви могат да бъдат последствията от остарелия водопровод, както и каква е ползата от смяна на щрангове. Тук правим уговорката, че статията не е рекламна, а е написана, с цел да Ви помогне.

Каква е ролята на щранговете?

Пишейки за щрангове и тръби, трябва да поясним, че те биват два вида – хоризонтални и вертикални. Хоризонталните се намират в мазето на входа Ви, а те пък откарват топлата или студента вода към вертикалните щрангове, които минават през жилището Ви.

Ако не смените тръбите, след като са минали 15 – 20 г. можете да очаквате тежки последствия. Това важи в пълна сила за металните тръби, тъй като те корозират и създават проблеми. Влагата им действа отрицателно и след време се появяват течове, та даже и наводнения.

Смяната на вертикални щрангове у дома е правилният подход, за да избегнете наводняване на съседа и на собственото си жилище. За да се направи ремонт, е нужно да повикате специалисти по ВиК услуги, като например https://викуслуги.bg/, които предлагат подобен вид услуга във вашия град. По-важното е да не бавите тази процедура, ако искате да си спестите грижи.

Скъпи ли са новите щрангове?

Цената винаги е била водеща за избора на хората. В зависимост от това, какъв вид ремонт ще се направи (поставяне на изолация, демонтиране на стари щрангове, поставяне на нови) ще се даде точната цифра. По-важното е, че инвестираните от Вас пари не отиват на празно, а Вие си подсигурявате спокоен живот за много години напред. Вече няма да се притеснявате за тръбопровода.

Да, наистина подмяната на стари щрангове, не е сред най-евтините ВиК ремонти, но за сметка на това има голяма ефективност. В случай, че сте вникнали в смисъла на този текст, можете да направите правилен избор, с който да се чувствате далеч по-спокойни и удобно.