Блогче.нет – полезният блог

Любовта – как да и угодиме

Любовта е сляпа, казват хората и ако и ти си объркана и не съвсем на ясно с чувствата, а мислите витаят някъде и ти пречат, за каквото и да се опиташ да се концентрираш, то предлагаме ти някои от съветите на по-опитните.

Или поне такива са мислите. Последното, защото всеки случай е индивидуален и както хората са казали няма ограничения за любовта. Ето, за какво говорим: http://www.interpolezno.com/category/psihologiya-2-2/intimno-i-lichno/page/4.

  1. Ако искаш да задържиш любовта от пръв поглед – Ако си си загубила ума от любов и сега си готова да се хвърлиш в леглото му, опитай се да си по-търпелива, за да съхраниш това за повече от една нощ. Магията изчезва, когато вече преспите, а много вероятно за съвременният мачо, повече и да не те потърси, щом си лягаш на първата среща с него. Откажи се от прекалените претенции, защото, колкото и да ти угаждат, идва момент, в който и на тях омръзва. Приеми факта, че двама души не могат да са на 100% еднакви, така, че примири се с недостатъците му и не забравяй, че и ти имаш такива. Бъди реалистка и помни, че нищо повече от едно увлечение не може да е Любовта. Разбира се към това може да добавиш и брак до края на дните си, но в редки случаи става точно така.
  2. Ако искаш тайна връзка – разбира се не те подстрекаваме за такава, но да си кажем честно всяка втора е такава. Така, че ако той е обвързан, а ти не го притискай прекалено. Всеки има нужда от лична свобода и право да бъде с приятелите си. Запомни, че противоположностите често не се привличат и в много от случаите раздялата се дължи именно на тях. Не храни големи надежди и не очаквай велики неща в началото, като да загърби целия си досегашен начин на живот. Все пак не е принц от приказките, колкото и на такъв да ти прилича.
  3. Мнението на психотерапевта – прекалената страст в началото на всяка връзка е способна така да главозамае всеки, че очакванията в 90% от случаите са повече от възможностите и реалните шансове. Така, че е добре, колкото и да е замая на главата ти да се опиташ от време на време да слушаш и разума. Залагай на инстинктите си, те често казват истината и не подвеждат, за разлика от сърцето и очите.

Още статии на тема любов, брак, взаимоотношения и много повече вижте на ИНТЕРПОЛЕЗНО.COM.