Блогче.нет – полезният блог

Люлка: спокоен сън в летните горещини

През първите месеци от живота бебето спи дълго и сладко на чист въздух. Затова и е необходимо да му осигурите абсолютен комфорт. Трябва да го предпазите от парещо слънце, досадни насекоми, топлина или случайни валежи. Ето защо, преди да изберете количка за новородено, през пролетта, обърнете внимание на следните точки:

Размери на количката

Ако детето се е родило в средата или в края на лятото, трябва да вземете количка в зимна версия. Вътрешността на люлката трябва да бъде удобно разположена. Обърнете внимание на модели, чиято люлка е по-дълга от 80 см, например Lorelli Люлка Eva Бук Бавария New.

Мрежеста вложка в качулката

Материята на качулката, частично се разтваря и перфектно пропуска въздух. Такава възможност се предоставя от моделите легла и кошари. Отделно, заслужава да се отбележи, че качулката и капака имат напълно разглобяема зимна тапицерия, под която има тънка памучна тъкан с мрежести вложки.

Размер на качулката

Тук действа правилото – колкото повече, толкова по-добре. Огромният покрив ще позволи да скриете бебето от слънцето. Желателно е да се отваря на 180 градуса. Ако качулката не се затваря добре, изберете модел със сенник, който ще скрие част от слънчевите лъчи.

Прозорец за гледане

Качулките на модулни детски колички обикновено са оборудвани с прозорци за гледане, но във версията с люлка това е по-скоро минус. При него слънчевите лъчи ще проникнат вътре и ще загреят въздуха.

Вентилация

Отворите на дъното на люлката осигуряват пасивен обмен на въздух и допринасят за отстраняването на влагата. Европейските производители предлагат регулируема вентилационна система. При тях отворите се отварят и затварят, според нуждите. Такива модели са Kikkaboo Кошара на две нива Pyjama Party Kitty’s и др. Те имат вентилация.

Водоотблъскваща материя

През пролетта внезапните валежи не са рядкост и ако забравите да вземете дъждобран, водоустойчивият материал ще ви помогне. Разбира се, няма да предпази от силен дъжд, но ще улесни възможността да тичате до вкъщи.

Повдигащи механизми

Още на ранна възраст на шест месеца, бебето с удоволствие съзерцава света, което е особено приятно в топло време. Уверете се, че избраният модел има механизъм за повдигане на дъното и проверете, колко лесно работи.

Материал за тапицерия

Обмислете и това така, че бебето да лежи комфортно в горещо време. Това място трябва да е оптимално. Ако количката е тапицирана с естествена материя отвътре с възможност да я извадите за пране. Изберете колички с лека интериорна тапицерия, която ще отразява слънчевите лъчи, вместо да ги привлича.

Цветът на количката също ще е важен параметър

В количката, детето ще прекарва много време под UV лъчи. Тъмните цветове активно привличат слънцето и бързо избледняват, така че за пролетно-летния сезон е по-добре да изберете количка в светли пастелни цветове.