Блогче.нет – полезният блог

Мухъл в гардероба с дрехи или как да се отървете от стария шкаф

Мухъл в гардероба

Мухълът обича да се развива в тъмни и влажни места. Сутеренът, долната част на стените, банята, кухнята, мазета и тавани, килер, често са изложени на появата на злонамерената гъбичка. Последната умее да трови живота на обитателите. Ако мухълът е започнал в къщата, той може да бъде открит чрез неприятен специфичен мирис, образуването на тъмни петна и появата на плака под формата на бяла вълна.

Причини за появата на плесен в килера

Често мухълът се появява в саксии за цветя от претоварване с влага. Не рядко гъбата се утаява в гардероба. Най-лошото от всичко е, когато досадните мухлясали миризми нападнат мебели, вещи и предмети. В такова състояние те стават неподходящи за използване. Как бързо да се отървете от плесен в килера или да отстраните стария шкаф.

Това са двата въпроса, по които от полза могат да са ви ценните съвети на Чистачи.com.

Причини за появата на плесен в килера

Когато отворите вратата на таван или мазе, миризмата ви отблъсква. Това означава, че гъбичката се е настанила вътре. когато източникът е плесен върху тапети зад стената или под пода, неприятната миризма се разпространява на дълги разстояния.

Причини за появата на плесен в шкафа са много. От

Лошо изсушени дрехи; Ако стените на шкафа се затварят много плътно и по тази причина се нарушава естествената циркулация на въздуха; Ако в къщата има спори на гъбичките и те летят във въздуха, тогава може да се установи на всяко място, където има благоприятни условия: влага и тъмнина; В кухненските шкафове най-често срещаната заплаха за здравето се дължи на прекомерната влага, натрупването на различни хранителни миризми, тъмнината и липсата на въздух.

Обобщавайки, можем да кажем, че причината първоначално идва отвън. Това се случва, когато сградата е неправилно построена, няма вентилационни отвори, неправилни прегради на пода и тавана, лошо качество на ремонт и др.

Как бързо да се отървете от мухъл в килер, таван или мазе

Първоначално трябва да се премахне причината за мухъл. Ако се появи на стените, трябва да направите качествен ремонт с подмяна на мазилка или дъски, засегнати от гъбички.

Ако мухълът се появи под пода, е необходимо да се замени горния слой. В килера, методите са малко по-различни.

За целта е нужно освобождаване от нещата

Това действие е необходимо за подготовка на кабинета за обработка. Но и дрехите трябва да бъдат подложени на обработка, тъй като върху тях почти винаги има гъбични спори.

Обработка на повърхността на шкафа

Първо трябва да преместите шкафа, да дезинфекцирате стената с дезинфектанти, след това изплакнете добре или напръскайте вътре в мебелите. Могат да се използват различни методи.

Народни начини

Ако местата покрити от плесен не са големи, могат да бъдат третирани с инструментите, които са във всеки дом: Сода за хляб, оцет, белина са едни от най-често прилаганите.

Мухълът може да причини много заболявания при хората. Ето, защо правилно е да се борите с него непрестанно и да изхвърлите всички стари неща, които са силно засегнати от мухъл.

За да се предотврати това, е необходимо внимателно да се следи състоянието на нещата, мебелите и стаята като цяло.

Редовното общо почистване с дезинфектанти може да намали вероятността от образуване на плесен.

Как да се отървете от плесен в гардероба с дрехи

Откриването на плесен в гардероба с дрехи ще бъде неприятна изненада за всяка домакиня. В допълнение към неприятната миризма – характерен признак за появата на този бич, гъбичката не е най-добрият начин засяга целостта на нещата, поставени в килера, и състоянието на самия шкаф. В допълнение, това явление представлява опасност за хората, в чиито помещения се намира тази мебел.

За да се премахнете миризмата на плесен, трябва да знаете причините за нейната поява и как да елиминирате. Може да потърсите цялостно съдействие от фирма по почистване на мазета и тавани. Те достигат и до най-тъмните места и се борят блестящо с всякакви вредители.