Блогче.нет – полезният блог

Някои подробности, които трябва да знаете при пътуване в Дубай

Дълго чаканата екскурзия Дубай вече е съвсем близо и нямате търпение да потеглите към екзотичната дестинация. Предварително, обаче, трябва да сте запознати с особеностите, които ще ви съдействат да не пропуснете нещо важно по време на пътуването.

За всеки, който планира да посети Дубай през идните седмици, ето някои подробности, които туристите споделят.

1. Има живот извън модерните небостъргачи

Дубай не е само злато, той има екзотична история, а културата му е завладяваща.

Насочете се към суковете, разположени в Дубай Крийк, самото сърце на града, където търговци от Близкия изток  предлагат традиционните си стоки. Тук можете да си купите тюркоазени дрънкулки от Иран, сребърни бижута от Оман и фурми, дошли от Саудитска Арабия. Има дори огромен сук, посветен на златото – струва си да го разгледаш, дори и да не купуваш.

2. Храната е несравнима

Една от положителните страни на такова огромно емигрантско население е богатият избор от ястия. Дубай има вълнуващи предложения в сферата на храната. И не става дума само за  скъпите ресторанти – въпреки че има много такива. В района на Бур Дубай можете да се насладите на традиционните ястия от Иран, Филипините, Йемен, Бангладеш, Индия, Пакистан и дори от Афганистан.

3. Такситата са евтини

Пътуването с метро е много по-евтино, но голяма част от станции са позиционирани неудобно. Вземете такси и кажете на шофьора посоката.

4. Не се целувайте на обществено място

Избягвайте близките отношения в обществото, тъй като така ще привлечете нежелано внимание. Това включва нощни клубове, хотели, задната част на таксита и плажа. Всички чухме историите за арестуваните двойки за „секс” на обществени места. Една обикновена целувка пред публика може да ви накара да се сблъскате с много неприятности.

5. Когато е горещо, е наистина горещо

Температурите през лятото е, честно казано, апокалиптични. Когато е 55C + на сянка, е трудно да се понесе от хората, които не са свикнали с това. Посетете Дубай между ноември и март за по-нормални температури и приятни преживявания.