Блогче.нет – полезният блог

Организирайте булчинско парти като професионалист

Булчинското парти е един от най-добрите начини за официално бъдещата булка да се раздели със свободния си живот. Това не само е едно от първите сватбени събития, при които приятели и семейство се срещат, но е изпълнено и със забавен декор, балони и много други забавления!

Ето как да планирате булчинското парти от началото до края.

1. Вземете решение за бюджет на партито

Преди да изберете меню или да изберете тема, ще трябва да вземете решение за бюджета и да се придържате към него. Изберете сума, която лесно можете да си позволите и която няма да ви доведе до фалит.

2. Определете дата за партито

Помислите кога да планирате булчинското парти. Препоръчваме да започнете да го планирате поне четири до шест месеца преди големия ден. Най-лесният начин да направите това е да обсъдите с булката вариантите

3. Създайте списък с гости за булчинското парти

След като определените датата следващата стъпка е да започнете със списъка с гости. След като имате вече определен брой гости, булката да състави списък с гостите, които иска да покани, както и домашните адреси на всеки.

4. Изберете място за партито

След като уточните датата и прецените броя на гостите, тогава трябва да решите къде искате да се състои булчинското парти. Понякога то се провежда в дома на домакинята, но ако това не е възможно, можете да проведете партито в близкото заведение, например местен ресторант. Просто се уверете, че до заведението може лесно да се стигнете, има достатъчно голям паркинг и, разбира се, може да побере всички ваши гости. Добра идея е да ангажирате и фирма Drink and drive, която да прибере гостите по домовете, за да не се допускат инциденти на пътя след употребата на алкохол.

5. Изберете тема за партито

Въпреки че определянето на тема не е съществена част от планирането на партито, това може да бъде идеалният начин да добавите някаква индивидуалност. Съществува изобилие от креативни теми за булчински партита, които ще ви помогнат да стесните идеите за поканите и декора!

6. Изпратете поканите за партито

Определено ще искате да дадете на гостите достатъчно време предварително. Добре е да изпратите поканите  седмици преди събитието. По този начин всеки може да има достатъчно време да планира и да ви информира, дали ще присъства.