Блогче.нет – полезният блог

Плажовете на остров Корфу – топ избор за лятна почивка

Лято 2020 наближава и е добре да се подготвим от рано. Не само за летните жеги, но и за лятната ни почивка, която ще ни пренесе в някой вълнуващ нов свят.

Ако сте от любителите на морето, значи най-вероятно вече разглеждате и търсите някоя добра оферта за море.

Офертите за почивка в Гърция винаги са били едни от най-примамливите, тъй като плажовете, обслужването и природата в южната ни съседка образуват перфектните условия за летен отдих.

Макар, че традиционно повечето българи избират курорти и острови, които да са по-близо до България, сиреч в Егейско море, експертите от Travo.bg ни съветват да не забравяме, че Гърция предлага много по-обширни възможности за почивка от единствено Халкидики или Тасос.

В днешния материал ще разгледаме остров Корфу и по-точно плажовете му, които се славят като едни от най-добрите в цяла Гърция. Ето защо си заслужава да обмислите варианта за лятна почивка на остров Корфу.

Плажовете на Корфу – небесен Рай на земята

Остров Корфу е част от групата на Йонийските острови и се намира в западната част на Гърция в Йонийско море.

Това е вторият по големина Йонийски остров и една от най-популярните туристически дестинации в Гърция, привличайки хиляди туристи, както от съседните балкански държави, така и от западноевропейски страни, начело с Германия и Великобритания.

Причините за това са много, но може би на първо място това е заради плажовете на Корфу, които са едни от най-красивите в цяла Европа.

Възможността за избор е голяма и ако се чудите от къде да започнете, ние имаме конкретно предложение – насочете се към Палеокастрица.

Намира се в северозападната част на отрова и е обграден от безкрайни заливи и полуострови. Покритите с гора хълмове пък се издигат над сапфирените тюркоазни води на Йонийско море.

Тръгвайки южно по западния бряг на острови ще стигнете до Лиападес – това е един от красивите и същевременно спокойни плажове, което не гъмжат от летовници. Ако спокойствието и уединението са важни за това, то Лиападес е вашето място.

Ако сте семейни и търсите по-популярни места с наличието на удобства, тогава обърнете внимание на Сидари, намиращ се на северния бряг на острова, както и на пясъчните плитчини на Айос Георгиос.

Разбира се Корфу може да ви предложи още много красиви и чисти плажове, а от вас зависи да подберете най-подходящия за вас.

Какво друго можем да посетим освен плажовете

След всичко казано дотук може би оставате с впечатление, че единственото за правене в Корфу е ходенето на плаж, но това съвсем не е така. Островът предлага далеч повече възможности, за които смятаме да ви разкажем.

Съществува голям контраст между туристите, които посещават Корфу. Единият тип са онези, които търсят почивката и добре прекараното време на плажа.

Вторият тип, обаче, са хората, които се интересуват повече от самия град Корфу, който е културното и историческо сърце на този гръцки остров.

Островът, разбира се е примамлив основно заради туристическата си стойност, но това не означава, че може да предложи само това. Най-малкото, той не прилича на други курортни места с огромни лъскави хотелски комплекси.

Тук има доста строги правила за дистанция при строенето, които предпазват острова от презастрояване и запазват до голяма степен естествения му облик.

Интересен е и контрастът между старото историческо усещано и съвременния космополит на острова.

Корфу е и интересен примес от гръцка, италианска, френска и британска култура, които са го „докоснали“ през различните периоди от неговата история.

Островът може да предложи една наистина пълноценна почивка, далеч надхвърляща единствено границите на плажуването.

Открийте най-добрата оферта за почивка на Корфу, като разгледате неустоимите промоции в сайта на Travo.bg.