Блогче.нет – полезният блог

Поверително изхвърляне на отпадъци: Какви са вашите отговорности?

Всички имаме информация, която искаме да запазим в тайна, но понякога трябва да споделим това с компании. Последните не могат просто да я съхраняват за неопределено време и не могат просто да изхвърлят. Поверителното изхвърляне на отпадъци е внимателно управлявана практика съгласно Закона за защита на данните. Целта на това е да се предпазят хората от хакери и измамници. Фирмата, която не изпълни своите отговорности, може да бъде наказана с големи глоби.

Поверителни отпадъци

Поверителните отпадъци описват цялото разнообразие от различни документи, които всяка фирма ще има. Всичко, което разкрива чувствителна информация за клиенти, доставчици или служители, попада в категорията на поверителните отпадъци. Ако трета страна се сдобие с подобен вид информация, лесно могат да извършат идентифициране на кражба, измама или дори изнудване. Поради тези причини процесът на поверително обезвреждане на отпадъци е толкова строго управляван.

Получете изгодни цени за София и околностите 0888 300 500

Законът за защита на данните

Законът за защита на данните е въведен в закона на Обединеното кралство през 1998 г. и е създаден, за да приведе британското законодателство в съответствие с директивата на ЕС за защита на данните. Законът управлява събирането, обработката, съхранението и унищожаването на поверителни данни от бизнеса. Например, когато данните се събират, ако заявите, че това е по една причина, като имейл маркетинг, не можете да ги използвате по друга причина.

Неспазването на практиките, посочени в Закона за защита на данните, може да доведе до сериозни последици за бизнеса. Службата за информационни комисари е отговорна за прилагането на наредбите, може да наложи глоби за сериозни нарушения. Това се внедрява и другите страни на ЕС.

Един от основните принципи на Закона за защита на данните е, че компаниите трябва да наемат специализирана поверителна служба за обезвреждане на отпадъци. Компаниите, предоставящи тази услуга, трябва да събират сигурно данните, като гарантират, че не са компрометирани по маршрута на съоръжението за преработка на отпадъци и след това да ги унищожат. След това ще бъдат изпратени съответните сертификати на компанията, за да се докаже съответствие. Съществуват организационни стандарти, които управляват този процес, които включват проверка на персонала, отговорен за поверителното изхвърляне на отпадъците. Когато наемате компания за отпадъци, трябва да се уверите, че се спазват тези стандарти.

Правилно ли вашият бизнес управлява личните данни? Нашият професионален екип може да ви помогне да следвате правилата за поверително изхвърляне на отпадъци.

Източник: hamalski.com.