Блогче.нет – полезният блог

Компютърна поддръжка от ит специалисти – къде да я открием?

Ако броят на компютрите във фирмата ви расте, а вие не можете да поемете поддръжката им сами, е нужно да се насочите към ит специалисти, които да се заемат с тази отговорна работа. За съжаление самостоятелното сформиране на отдел, който да се грижи за информационните технологии, може да ви коства много време за обучение, пари за оборудване и така нататък.

Изходът от ситуацията е свързан с наема на ит аутсорсинг компания, която да поеме поддръжката на компютърните системи. Такава фирма е Evrista-BG, с чиято помощ ще сложите ред в софтуера, хардуера, мрежите и сървърите ви. За нуждите ви ще се погрижи обучен екип от професионални кадри, за да бъдете сигурни, че сте направили правилната инвестиция.

Защо да се възползваме от ит услугите?

На всички ни е ясно, че времето, което отделяте за инсталация на софтуер, смяна на компютърни части и грижа за сигурността на мрежите и сървърите, е много голямо. При всички положения бихте искали да разполагате с повече свобода, за да дадете ход на вашите проекти. Ето защо за вас може да работи специализиран отдел от ит специалисти на европейско ниво.

Вече не е необходимо сами да се занимавате с компютърните системи. Зад вас ще стои подготвен екип, който само очаква да пуснете билет с описан проблем и последния ще се разреши в най-кратък срок. Освен дистанционната поддръжка, която получавате, може да се възползвате и от услуги на място свързани с подновяване или ремонтиране на хардуер.

Колко ще ми струват тези екстри?

Със сигурност не повече, отколкото ако наемете специалисти по единично. Първо няма да плащате на лектори за обучение и второ ще имате на разположение всякакво оборудване, което можете да вземете под наем, вместо да го купувате ново. В случай, че ни разбирате правилно, то би трябвало да стигнете до заключението, че с ит поддръжката пестите пари.

Най-после ще имате свободно време за бизнес срещи, подписване на договори и взимане на важни решения. Компютрите няма да спрат да работят, тъй като за тях ще се погрижат специалистите от аутсорсинг компанията, която сте наели да работи във ваша полза.

В заключение

Аутсорсингът в бранша на информационните технологии е много ценен помощник. С него ще контролирате вашите компютри, мрежи и сървъри надеждно, без да се страхувате, че ще се получат пробойни в системата или някой ще открадне данните ви. Получавате грижа за сигурността, софтуерна поддръжка и не на последно място качествени хардуерни ремонти.