Блогче.нет – полезният блог

Подробно за кремацията на домашни любимци

В случай, че животът на домашния Ви любимец е към своя край, трябва да се замислите за начина, по който ще го изпратите. В никакъв случай не бива да се действа първосигнално и да закопаете тялото някъде около вашата къща. Това може да бъде опасно, както за самите вас, така и за другите животни, които притежавате. Кремацията на домашни любимци е най-добрият начин да кажете последно сбогом на куче, котка, заек, хамстер, птиче или други любимо същество.


Как се извършва кремация на домашен любимец?

След като животното напусне този свят, е време да го изпратим. За целта трябва да се свържете с лицензиран крематориум за домашни любимци – http://petcremation.eu и да изберете услугата индивидуална кремация или групова кремация. При индивидуалното кремиране, се изгаря трупа само на вашето животно, а при груповото присъстват и други животни в отделните пещи. И в двата случая получавате пепелта на домашния любимец в специална урна, която можете да си вземете.


При смъртен случай на животно, фирмата ще пристигне във вашия дом със собствен транспорт, който е оборудван с хладилна камера. Служителите ще откарат любимеца Ви в крематориума, където ще го подготвят за кремацията. След това ще го поставят в една от петте пещи и ще преминат към кремирането. Времетраенето зависи най-вече от килограмите на животното.


Когато всичко стане готово, собственикът на кучето, котката или друго същество, ще получи пепелта му в урна и / или малък ковчег. По този начин Вие можете да я разпръснете, където пожелаете, а защо не да я съхраните в домашни условия, като един вид спомен. Цялата тази процедура се заплаща, според цените на фирмата, която сте избрали да свърши работата.

В обобщение

Кремацията на домашен любимец е един чист и натурален начин за раздяла с животното. Законите в България и не само тук, гласят че нямате право да погребвате животни в земята или да ги хвърляте в реки и морета. Ето защо кремирането е този вариант, който ще Ви помогне да се сбогувате с любимците си и да им засвидетелствате уважението си, когато заминат по вечния път.