Блогче.нет – полезният блог

Полезност и правила за подреждане на гардероба

Връзките не винаги са прости. Особено когато става въпрос за връзката на жена и нейния гардероб. Няма какво да облече, после няма какво да се намери или дори нищо, в което да се побере.

Скъпи дами, опитайте се да се контролирате! Сега ще ви разкажем подробно как да организирате съхранението на дрехи, обувки и аксесоари, така че всяко нещо да е на мястото си.

В тази статия ще научите:

Какво трябва да направите, преди да подредите гардероба;

Какви устройства ще са необходими за правилното съхранение;

Правила за дизайн на гардероба;

Поддържането на нещата в ред изобщо не е лесно. Ето защо решихме да подготвим тази статия.

Отървете се от излишъка

Преди да оборудвате гардероб в съответствие с всички правила, е необходимо да „изчистите територията“. Когато провеждате одита, не щадете никакви дрехи или аксесоари. Без съжаление, се отървете от неща, които никога не са били носени от година. Това може да стане с Чистачи за изхвърляне на стари мебели в столицата. Ако определен елемент от гардероба изглежда зле, избледнял, разпръснат, покрит с макари – изпратете го в кошчето или го занесете в приюта за животни, винаги има нужда от парцали. Ненужни, но добри неща могат да бъдат продадени или дарени на благотворителен фонд или магазин за пестеливост.

Сортирайте веднага!

Следващата стъпка ще ви позволи лесно и просто да намерите правилното нещо в бъдеще. След като се отървете от натоварването на „безчувствените“ неща, ви съветваме да сортирате всичко, което остава. Това може да стане по два критерия – вид и цвят. Препоръчваме ви първо да разделите нещата по тип – панталони, пуловери, тениски, бельо и т.н., след което подредете нещата по цвят във всяка категория. Също така трябва да решите, какво ще окачите на раменете си и какво ще се съхранява на рафтовете, когато се сгънат.

Важно е:

Да не се опитвайте да опаковате нещата в огромни купчини. Получаването на правилната тениска или кърпа от средата ще бъде неудобно. И помнете принципа: лек отгоре и тежък отдолу.

Значение на светлината

Доброто осветление винаги е огромен плюс за стаята. Това прави интериора по-приветлив, а също така помага да погледнете в най-тъмния ъгъл. За гардероба доброто осветление е също толкова важно. Опитайте се да организирате допълнително осветление. Може дори да помислите за осветено осветление. Някои производители на мебели мислят това предварително, но сами да коригирате подсветката няма да е трудно.