Блогче.нет – полезният блог

Ползите от повторната употреба и даряване на офис мебели

В тази статия ще проучим някои от предимствата на втората употреба и даряване на офис мебели, като разгледаме как това си сътрудничи с благотворителните организации и местната икономика. Как може да сте получател и дарител едновременно и как трансформирате културата на работното място, както и няколко други неща, за да ви накара това да се замислите.

Продължете да четете, за да научите повече …

Културата за повторна употреба е добра за работното място

Реновирането на офиса, често може да се разглежда като ключ към възстановяване на умореното и остаряло работно пространство. Това е възможност да отразявате марката, общността и дизайна. Но какво означава реконструкция, ако решите да се откажете от миналото, да изхвърли мебелите и оборудването, които са помогнали да стигнат дотук?

Съзнателните служители искат да се развият и да насърчават разточителството и потреблението. Отделите за обществени поръчки научават, че културата на повторна употреба води до икономия на разходи, което означава, че парите могат да бъдат вложени в други области, като например дейности на персонала или съоръжения.

Вграждането на култура за повторна употреба във вашата организация може да насърчи хората да работят по-усилено, да оценят мисията на компанията и да използват по-добре наличното пространство.

Какво ще кажете за ползите от рециклирането на мебели?

Ето само няколко:

По-малко суровини са необходими за производството на нови мебели, предотвратявайки ненужното замърсяване;

Рециклирането спестява енергия;

По-малко парникови газове се отделят, което прави приноса на вашата организация за изменението на климата малко по-малък;

Спестява пари от закупуването на активи, които вашата организация вече притежава и няма нужда;

Намалява количеството отпадъци, изпращани на депо или изгаряне;

Позволява продуктите да бъдат полезни през целия им жизнен цикъл, вместо докато вече не се считат за естетически приятни;

Дава възможност на благотворителните организации да съхраняват безплатни мебели …

Казахме благотворителни организации? Да!

Защо да давате стари мебели за благотворителност?

Както гласи старата поговорка, боклукът на един човек е съкровище за друг човек. Е, старите ви офис мебели са пълни със съкровища! Нежеланото електрическо оборудване, старите столове, бюрото, диваните, канцеларските принадлежности и други могат да бъдат полезни за благотворителна организация. Не само благотворителните магазини за мебели могат да се възползват от вашите дарения, помислете също и за даване на благотворителни дарения за читалища, църкви, нестопански организации и приюти. Има толкова много заслужаващи търговски обекти.

Полезното оборудване никога не трябва да ходи на сметището, винаги ще има нов дом за него, просто е необходимо да се помисли малко, за да се намери „къде“. Не забравяйте, че това помага на вашата общност и на хората в общността, които се нуждаят от помощ. Може да получите и някои данъчни облекчения!

Искате да научите повече? Този казус от bulkom.com е много интересен.