Блогче.нет – полезният блог

Поставяне на кухненско обзавеждане – съветите на чистота.com

Комфортът, красотата и функционалността на вашата кухня зависят главно от правилното поставяне на мебели и оборудване. Нека разберем по какъв начин, къде и как най-добре да поставим в кухнята.

За целта, вслушайте се в съветите на чистота.com.

Готварска печка

Печката, без съмнение, е най-важният атрибут в кухнята на всяка домакиня. Тя може да бъде, както традиционна, така и с отделно изпълнена с декорирани елементи. При монтажа е необходимо да се спазва стриктна грижа, особено ако не е електрическа, а газова печка.

Смесител за кухня

Сред крановете, най-популярни са малките по размер, две клапи, оборудвани с гъвкав чучур. След това следвайте директните изливания на класическа или леко удебелена и сплескана форма.

Аспиратор

Модерната кухня не може да бъде представена без пароуловител. В края на краищата, кухнята днес не е просто работно място на домакините, а често и трапезария или дори хол. Трябва да има чист и свеж въздух, като в целия апартамент. Мощността на муне трябва да се изчислява въз основа на обема на вашата кухня.

Микровълнови печки

Микровълновите печки са много удобни за бързо загряват или размразяват храна. Най-добре е да инсталирате микровълнова фурна на нивото на очите си. Ако за това трябва да го изградите в горните редове на шкафове, не забравяйте да се уверите, че въздушните отвори на вентилационните шахти в задната част на печката са подсигурени.

Хладилникът

Най-рационалните и подходящи правила за проектиране на кухненския интериор ще бъдат поставянето на хладилника директно в уреда с други кухненски мебели.

Осветление

В допълнение към удобството по поставяне на оборудване, чинии и други уреди и продукти, добрата вентилация и правилното осветление са необходими за комфортна работа в кухнята. Затова най-добре е да поставите изпускателното устройство над печката. Най-добре е да има поне две електрически контакта в един блок за свързване на кухненски уреди близо до всяка зона на работното пространство.

Мебели

Ако сте съгласни, че хората прекарват по-голямата част от времето си в кухнята, ще бъде съвсем естествено да я направят възможно най-удобна. Тогава добре е да стартирате проекта по почистване с извозване от София. Топлата атмосфера ще се постигне с маса, меки столове или ъглов диван; приятна светлина на лампа; картини на по стените или друг декор; цветя в саксии или подови вази и други. С такава „Покана“ на адрес: https://www.чистота.com ще ви помогнем да създадете правилното настроение в кухнята!