Блогче.нет – полезният блог

Първо плаване: какво трябва да знае пътникът?

Фериботи

Пътуването с ферибот е много просто и удобно. Понякога е много по-добре да си купите билет за ферибот Италия Гърция и да прекарате няколко часа по вода, вместо да пътувате цели 2 дни. Ами ако плавате за първи път? Как да се успокоите и да се настроите за „по вода“? Какво е необходимо да разгледате, ако искате пътуването да бъде успешно?

Съвети за пътници, които плават на ферибот за първи път:

Време за настаняване – спазете на това време за настаняване за вашия ктуиз е много важно. Всяко пристанище има такива разписания. Средно, настаняването започва 2 часа, преди заминаването. По-добре е да пристигнете, да изберете място и без проблеми да преминете, през всички необходими формалности.

Пред входа на пристанището има голям дисплей, който показва всички най-близки плавания. На същото място, може да намерите информация, къде се правят проверките, къде става настаняването и къде се чака за заминаване. Ако имате някакви въпроси, свържете се с персонала на пристанището.

Когато откриете рецепцията. Застанете в ред, подгответе паспорта и билета си. Зад тезгяха ще ви бъде дадена бордовата карта. Ще се покаже точното време и номер на портата за качване, както и мястото в кабината. В същото време всички куфари се претеглят и изпращат за натоварване.

Редът за преминаване на различни пристанища може да варира. Така че ако не сте сигурни какво да правите, помолете за помощ служителите на пристанището.

Акустирането, като правило, се обявява около 30-40 минути, преди заминаването. По това време може да приберете паспорта си и да носите само бордовата карта.

Ако не сте намерили възглавница и одеяло на мястото си (това се отнася за плавания на дълги разстояния), незабавно попитайте стюардесата за тези принадлежности. Под одеялото се лети по-уютно и може да поставите възглавницата под кръста.

Във ферибота повечето пътници имат леко подути крака в резултат от нарушения в кръвообращението. Затова е по-добре да свалите обувките си и да смените чорапите.

Някои хора имат чувствителни уши, когато плават. За борба с този проблем, може да използвате тапи за уши, бонбони, дъвки. На много полети всичко това се раздава от стюардесите, преди полета.

Моля, обърнете внимание, че през последните години има забрана за пушене на корабите (това важи, дори за електронни цигари). Тоалетните, намиращи се на борда на ферибота, са оборудвани със специални детектори за дим и следователно, дори не трябва да се опитвайте да пушите на такива места. Плаща се голяма глоба.

По време на плаване (в зависимост от неговата продължителност) ще Ви бъде предложена закуска, обяд, вечеря, безалкохолни напитки. Всичко това е включено в цената на билета. Така е за всеки вид плавания, в т.ч. ферибот Италия Гърция.

Когато пристигнете на местоназначението си, ще трябва да преминете през всички формалности, преди багажът ви и Вие самите да бъдете освободени.

Пожелаваме ви добро пътуване!