Блогче.нет – полезният блог

Разлики между уеб разработка и уеб дизайн

Стратегия за SEO оптимизация

Когато става въпрос за създаване на уебсайтове, ще срещнете двата термина – уеб дизайн и уеб разработка. Въпреки че тези два термина може да изглеждат подобни, всъщност има определени разлики между тях. Разбира се, основните отговорности както на уеб дизайнера, така и на разработчика помагат за оживяването на онлайн присъствието на бизнеса. Но как се различават в ролите си в компания за уеб дизайн в София? Намерете информацията тук. 

Вашият уебсайт прави ли добро за вашия бизнес?

Дигитализацията накара много фирми да изградят своето онлайн присъствие в интернет. Всъщност с уебсайт можете да засилите рекламните дейности на вашия бизнес. Съвременните купувачи днес често правят проучване за бизнеса, преди да вземат каквото и да е решение за покупка. Това подчертава важността на създаването на силно уеб присъствие за марките. 
Независимо дали искате вашият малък бизнес да се разрасне значително или искате да нарушите географските ограничения, имате нужда от уебсайт. И добрата новина тук е, че повечето фирми разбират това добре. Затова те търсят най-добрата компания за уеб дизайн в България. Това, което обаче не знаят, е какво е уеб дизайн и уеб разработка. Разработването на някои добри прозрения по този въпрос може да им помогне да разработят страхотен уебсайт.

Уеб дизайн – въведение

За да обясня с много прости думи, дизайнерската част на компания за дизайн и разработка на уебсайтове често участва в работата по това как изглежда уебсайтът. В допълнение, тя също така ще определи произведенията, които потребителите ще взаимодействат със сайта. Обикновено уеб дизайнерът има ролята на изграждане на визуалните стилове на сайта. Всъщност той/тя помага да се покаже идентичността на марката на бизнеса в атрактивен стил и тема.

Уеб разработка – запознайте се с основите

Уеб разработката включва всички тези дейности, които стоят зад кулисите на създаването на уебсайт. Има още две части – разработка на предния край и разработка на задния край. Като цяло,в частта уеб разработка на уеб сайт в има дейности, свързани с функционирането на сайта, а не с притеснения относно външния му вид.
Що се отнася до различните части на разработката, предните разработчици имат роли, свързани с визуалния дизайн на уебсайта. Те изграждат кода. Тук в повечето случаи HTML е полезен за структуриране на сайта, а CSS помага при диктуването на визуалните стилове и оформление. Освен това Javascript също е полезен в някои случаи.
От друга страна, back end разработката има аспектите на взаимодействието на потребителя със сайта и разширеното програмиране. Казано по-просто, задните разработчици имат притеснения, свързани с това как работят уебсайтовете. Освен това те се занимават с това как потребителите взаимодействат с уебсайта чрез специфични функции.
Нека да опростим ролите на дизайнерите и разработчиците на услуги за уеб дизайн в София. Уеб дизайнът определя образа на това как ще изглежда бизнес марката. Докато уеб разработката включва как идеята за дизайн ще стане реалност за потребителите.

Уеб дизайн и уеб разработка – Заедно

За всеки успешен дизайн на уебсайт, дизайнът и разработката на уебсайт са много важни. Въпреки че са две отделни творби, те все пак са свързани помежду си. И ролята на уеб дизайнер, и уеб разработчик са абсолютно важни за успешните резултати на компания за уеб дизайн и разработка в София.
Въпреки това, когато говорим за кариера, за да станете уеб дизайнер, трябва да имате умения за визуален дизайн. Освен това той трябва да има и практически познания относно принципите, правилата и концепциите на дизайна. Те също трябва да развият цялостни познания за овладяване на цветовете.
От друга страна, уеб разработчиците трябва да имат добро разбиране на различните езици за програмиране. Освен това те трябва да имат собствена специализация в основите като HTML и CSS. Освен това те трябва да са запознати с това как работят технологията и кодът. В допълнение, те също очакваха да имат способности за логическо мислене.
В този бързо напредващ свят страхотната комбинация от креативен уеб дизайн и аналитична уеб разработка е от съществено значение. Разбира се, дизайнерите и разработчиците на компания за уеб дизайн и дигитален маркетинг се различават значително по своите роли. Те обаче са единни в едно. Превръщане на идеите на бизнеса в реалност! Те служат на общата цел да предоставят невероятни уеб проекти на своите клиенти.

Така те работят заедно. Търсите ли помощ в уеб дизайна и разработката, за да издигнете марката си?