Блогче.нет – полезният блог

Регистрация на фирма в Румъния

Стратегия за SEO оптимизация

Регистрация на фирма – дружество с ограничена отговорност в Румъния (Srl).

Можем да съдействаме при регистрацията на румънска фирма SRL. Обикновено учредяването на вашата компания отнема две седмици, след като бъдат получени всички документи. Румънско SRL е еквивалентно на дружество с ограничена отговорност в Обединеното кралство или на GmbH в Австрия и Германия, тъй като е юридическо лице, което е отделно и различно от лицата, които го управляват.

Име на фирмата

Всички имена на фирми трябва да бъдат одобрени и запазени от Службата по търговския регистър; това обикновено отнема по-малко от ден. Думите, предполагащи географски местоположения, са ограничени и се изисква специално одобрение за използване на думата „Румъния“; одобрението отнема около 30 дни.

Регистриран офис

Всички компании, регистрирани в Румъния, трябва да имат регистриран офис в Румъния, където могат да се изпращат всички фирмени документи и кореспонденция. Седалището е включено като част от нашия пакет за учредяване на компания в Румъния.

Директори

За регистрацията на румънска фирма се изисква само един директор, няма ограничения за националност или пребиваване и са разрешени корпоративни директори. Фирмен регистър с информация за директорите трябва да бъде подаден в Търговския регистър за публична проверка.

Акционери

Изисква се само един акционер и се разрешават максимум петдесет акционери за регистрация на фирма – SRL. Няма ограничения за националност или пребиваване и са разрешени корпоративни акционери. Акционерите могат да бъдат и директори. Фирмен регистър с подробности за акционерите трябва да бъде подаден в Търговския регистър за публична проверка.

Акционерен капитал

Минималният акционерен капитал е 200 леи и трябва да бъде изцяло внесен в брой при учредяването. Акциите трябва да бъдат разделени на еднаква стойност, като минималната стойност на акция е 10 RON.

Времева скала

След като цялата документация бъде получена, процесът на регистрация на фирма обикновено отнема две седмици.