Блогче.нет – полезният блог

Репродукция с пейзаж – прекрасна декорация за дома

За да се чувстваме наистина като у дома си, е необходимо добре да сме декорирали своя дом, така че всеки елемент от помещенията в него да допадат на вкуса ни. Имаме избор измежду много видове декорации, но можем смело да заявим, че картините на пейзажи са един от най-добрите варианти за почти всеки човек. Кой не би харесал стената в хола, ако на нея се намира платно с изобразен красив природен пейзаж с ярки топли цветове? Разбира се, хубавите картини от този тип са доста скъпички, дори и да не са шедьоври на известни художници, и не всеки би могъл да си позволи подобна луксозна покупка. Страхотна алтернатива в такива случаи са репродукциите на известни картини, които изглеждат досущ като оригинала. В онлайн магазин Reprodukcii.com можем да открием изключително разнообразие от картини, чиято репродукция бихме могли да получим срещу много по-ниска цена.

Невероятна красота излъчват пейзажите с изрисувано поле върху тях. Понякога изглежда сякаш площта му е безкрайна и полската шир върху стената ви се простира далеч извън нея. Има най-различни такива пейзажи – с цветя, с жита, със слънчогледи, с пасящи животни или просто със зелена тревичка. Един от най-големите пейзажни шедьоври е именно такъв, изобразяващ поле с цветя – Маково поле на Ван Гог. На пръв поглед картината изглежда изключително елементарно нарисувана, но всъщност преплитането на ярките цветни нюанси и формите върху картината са просто гениални.

Отново произведение на Ван Гог е друг пейзаж, който би могъл да бъде страхотно попадение за стената ви в хола – Житно поле с кипариси. Думите не стигат да се опише красотата, която излъчва тази картина. Жълто поле, зелени дървета и синьо небе с бели облаци – не можете да декорирате дома си по по-добър начин! Страхотна плетеница от цветни мотиви откриваме и в картината Разцъфнали ябълкови дървета на Клод Моне. Тук към красивите зелени тревички и дървета добавяме и прелестни бели цветчета. Изящна пролетна картина, с която настроението ви винаги може да се връща високо, щом я погледнете.

Възможностите за репродукция на произведение от Клод Моне не се ограничават единствено с тази картина. Ако сте любители на пейзажите, ще бъдете впечатлени и изумени и от гениалните му творби „Маково поле в Живерни“ и „Маково поле до Аржантьой“.