Блогче.нет – полезният блог

Рециклиране на домакински уреди

Правилната обработка на домакинските уреди е важна за опазване на околната среда от отрицателното въздействие на опасните материали. Това спестява природни ресурси и пари от различни предприятия. Процесът е много по-евтин и е възможно да се произвеждат нови продукти от рециклирани материали.

Електрическите уреди съдържат метални, пластмасови и стъклени части, гумени компоненти и др. Следователно обработката започва с разрушаване на устройства с помощта на специално оборудване. За целта, може да искате да видите и цена за почистване на мазета.

След това се избират неметални компоненти (като правило ръчно), когато боклукът се движи по линията за сортиране, магнитните метални части се отстраняват, чрез разделител. След сортирането малката пластмаса заедно с немагнитните метали се натрошава.

След всеки етап на шлайфане на материал най-големите части се отделят от останалите с помощта на автоматизирана система. Тогава се извършва разделяне, в резултат на което цветните метали и пластмасовите материали се получават отделно един от друг. Получените суровини се изпращат за по-нататъшна обработка, за да се получи крайният продукт.

Безплатно извозване на стари електроуреди събиране от адрес.

Проста линия за рециклиране на домакински уреди се състои от:

дробилки;

транспортьори и магнитни сепаратори;

оборудване за аспириране и филтриране на прахови частици;

рисуване;

автоматична система за управление – ACS.

оборудване за рециклиране на отпадъци

Домакинските уреди, бидейки на сметище, се превръщат в изключително опасен обект, причинявайки вреди на човешкото здраве и природата. Следователно всеки от нас може да даде малък принос за опазването на околната среда, като се свърже със специални служби за безопасно и икономично изхвърляне на стари и ненужни домакински уреди. Не за боклук у дома, да, за рециклиране!

Източник: www.чистота.com.