Блогче.нет – полезният блог

Съвети как да си направим спрей за въздух

Съгласете се, всяка стая в къщата, има своя уникална миризма. Например, кухнята винаги мирише на последно приготвени ястия, ваната е влажна, смесена с перилни препарати, а коридорът е с пръст и ботуши.

Винаги са приятни само миризмите на спалнята и хола – парфюми и козметика. Но какво ще стане, ако се опитате да придадете на тези помещения по-естествена, успокояваща миризма. Ето как да го направите!

Етерично масло

Това е инструмент , който може да служи и като декорация.

Днес ще ви кажем как да си направите спрей за въздух. За целта предварително подгответе бутилка със спрей, етерични масла, дестилирана вода, листа от лешник (ако има такива) и други изсушени цветя предварително.

Освежител за въздух

Може да замените етеричните масла с течни екстракти, които лесно се приготвят сами. Лешниковото масло ще помогне на миризмата да продължи по-дълго, въпреки че присъствието й в сместа не е необходимо.

Вместо сухи цветя, може да добавите портокалова коричка, пръчици канела, борови иглички и всякакви други естествени детайли, които излъчват аромата в бутилката.

Инструкция за употреба на ароматния спрей

1. Изсипете 25-30 капки етерично масло в бутилка от 200 ml. След това към половин бутилка, добавете няколко листа от лешник или растително масло.

2. След това напълно напълнете бутилката с дестилирана вода. Разклатете съда, за да се смеси. По желание поставете няколко стръка сушени цветя.

3. Завийте плътно контейнера. Запомнете: маслената част на спрея трябва да е същата или по-малка от водата, в противен случай продуктът ще остави мазни следи.

Освежител за кухня

Напръскайте спрея във въздуха и от голямо разстояние, върху бельо, завеси и други тъкани. Благодарение на естествените компоненти на продукта, рискът от алергии е минимален.

Събирания с приятел

Такъв освежител за въздух е универсално средство, тъй като вие сами избирате аромат. Може, дори да направите няколко вида спрей, който да използвате в зависимост от настроението си, сезона и повода.

Създайте и покажете резултатите!

Източник: obshtini.com.