Блогче.нет – полезният блог

Топ идеи да освежите дома

Поканете светлината в дома. Това не звучи трудно, особено, когато пролетта е на ваша страна. Вече денят е по-дълъг, слънцестоенето е повече, а следователно по естествен начин може да поканите лъчите му и в своя дом.

Ето как да стане това с някои лесни трикове:

Махнете всички стари и излишни неща – често и много от нас складират в домовете си купища безполезни, излишни и дори счупени неща. Ред вещи, предмети, дрехи и сувенири, мебелите са с най-голям капацитет. Затова ако имате прекалено много от тях, то отървете се. Това може да стане с фирма ЧИСТАЧИ.COM и услугите й по извозване на стари мебели. Така ще освободите голяма част от пространствата на дома и светлината свободно може да достигне до най-тъмните кътчета;

Използвайте естествената светлина колкото можете повече – за целта не пускайте завеси и щори дълго през деня. Тази светлина ще икономиса и от сметките ви за ток, а в същото време унищожава микробите във въздуха и емисиите домашен прах.

Друг полезен трик е да смените дебелите завеси от тюл с пердета и щори с прозрачни форми. Завесите от лека материя в млечни тонове не само придават по-просторен вид на помещенията, но и позволяват на светлината да влиза по-свободно. Ако до прозореца ви има огледало, то слънчевите лъчи ще се отразяват в него и ще осветяват повече стаята.

Ако планирате ремонт, то потърсете фирма за извозване на отпадъци и стари мебели: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/извозване-изхвърляне-смолян. При планиране на боядисване, спрете се на бял таван и светли тонове за стените. Може да добавите и малки светли краски под вида на стикери, които в най-тъмните места да озаряват и огряват помещенията.

Ако търсите ново жилище, обърнете внимание на високия модел прозорци. Такива озаряват по-добре и пропускат повече светлина. Идеален вариант за всекидневна са френските прозорци, които стигат от тавана до пода.