Блогче.нет – полезният блог

Топ 10 стратегии за линк билдинг в SEO

Линк билдингът е техника за подобряване на видимостта и класирането на уебсайта на страницата с резултати от търсачката. Кой не иска да е на първа страница в резултатите от търсенето на търсачката? Линк билдингът е непрекъснат процес и трябва постоянно да работите за подобряване на видимостта на уебсайта чрез изграждане на връзки, казват от Linkovete Net. Но използването на правилната стратегия е ключът към успешната кампания за линк билдинг .

Google вече потвърди, че съдържанието и връзките са двата най-важни фактора за класиране. Последните актуализации са базирани на алгоритми с изкуствен интелект. Всеки бизнес иска уебсайтът му да се класира високо в страниците с резултати от търсачките. Ако просто създадете уебсайт и очаквате поток от трафик към уебсайта си, може да се изненадате да видите, че уебсайтът не получава достатъчно кликвания и посетители. Това е така, защото на вашия сайт липсва SEO оптимизация. Обратните връзки са част от SEO и са много важни за подобряването на класирането на уебсайта.

Линк билдингът е една от най-важните техники за подобряване на видимостта на вашия уебсайт. Има много безполезна информация относно линк билдинга в интернет. Това може да ви доведе до загуба на пари, както и на време. Можете също така да забраните уебсайта си и да го поставите в черния списък, ако следвате неетични и грешни техники.

Ако сте уморени от използването на стари и традиционни техники за линк билдинг и търсите безплатни техники за линк билдинг, тогава сте на правилното място. Тези техники са изпробвани и тествани извънредно време и помагат за постигане на желаните резултати, които се класират високо в страницата с резултати от търсачката.

1. Вътрешни връзки

Това са връзките, които преминават от една страница на уебсайта към друга страница в рамките на уебсайта. Вътрешното свързване е чудесен начин да помогнете на хората да навигират във вашия уебсайт. Трябва да потърсите ключовите думи, за да го направите връзка към други страници на вашия уебсайт. Основната цел трябва да бъде насочване на посетителя да посети всички страници на уебсайта и задържане на потребителя на уебсайта за по-дълъг интервал. Някои от предимствата на използването на вътрешни връзки са:

  • Той подобрява авторитета на страницата и помага за насочване на трафика към други уеб страници на уебсайтовете.
  • Намалява степента на отпадане на уебсайта.
  • Подобрява способността за обхождане и индексирането на страниците на уебсайта.
  • Свържете по-старите си блогове в по-новия блог, за да запазите потока на трафик към по-старите блогове.
  • Помага за подобряване на класирането на уебсайта по ключови думи.

2. Локален линк билдинг

Местните компании за бизнес могат да се възползват от местната стратегия за линк билдинг и обратно свързване.

  • Изграждането на местни връзки е чудесен начин за привличане на допълнителен трафик. Местните бизнес цитати играят ключова роля за подобряването на резултатите от местното търсене. Местното цитиране включва три термина. Това са име адрес и телефонен номер.
  • Докато създавате местния бизнес цитат, имайте предвид, че трябва да запазите същия адрес, както е посочен във вашия уебсайт. Това ще помогне на търсачките като Google, Yahoo, Bing и др.

3. Година на челно място

  • Потребителите винаги предпочитат да кликват върху най-новите и актуализирани публикации. Следователно, като добавите текущата година в заглавието на статията, можете да привлечете посетители към вашия уебсайт. Можете също така да използвате следните фрази, за да увеличите любопитството на читателите – Топ, Открийте, Опитайте, Най-новите, Най-новите, Най-старите, Най-евтините, Скъпите, Най-лесните, Най-добрите и т.н.

4. Линк билдинг от надеждни сайтове

  • В интернет има много спам сайтове. Google започна да идентифицира тези уебсайтове и показва само уебсайтовете, които са надеждни и истински на страницата с резултати от търсенето. Линк билдингът от доверен уебсайт е много важно за установяване на авторитет на уебсайта и достигане до челно място в резултатите от търсенето.
  • Когато направите обратна връзка от доверен уебсайт, това казва на търсачките, че имате авторитет по тази тема. Например много от уебсайтовете и блоговете споменават Wikipedia в съдържанието си. Това увеличава броя и авторитета на обратната връзка. Търсачката счита Wikipedia за доверен източник и я показва по-високо в страницата с резултати от търсачката.

5. List.ly

  • List.ly е безплатна услуга, където можете да създавате списъци и да ги споделяте със съответните индустрии. Хората харесват списъци и искат да виждат съдържанието в списъчния изглед. В тази платформа можете да създадете списък с всичко, от което се интересува аудиторията. Може да бъде списък с някои съвети, добри неща, лоши неща за всичко.
  • За по-добро разбиране можете да посетите list.ly и да се регистрирате за безплатния акаунт. Вече сте готови да създадете първия си списък, като щракнете върху бутона „Създаване на списък“ в горната част. Позволете на потребителите да го харесват, реагират и споделят в акаунта в социалните медии. Можете също да направите списъка частен. Рангът в списъка е много важен в List.ly и се изисква ранг 20, за да бъде индексиран от търсачките.

Няколко съвета:

  • Създайте списък, който е полезен за читателите. Не правете списък само с цел обратна връзка.
  • Напишете подходящо заглавие и описание за списъка.
  • Добавете изображения към списъците.
  • Поканете приятелите си да харесат и споделят списъка.
  • Подобрете профила в List.ly, като добавите множество акаунти в социални медии.

6. Инфографика

  • Инфографиките също са чудесен начин за популяризиране на връзките. Това е креативен начин за увеличаване на обхвата на аудиторията. Преди да създадете инфографика за публиката, трябва да имате предвид следните неща:
  • Създайте инфографика за вашата аудитория, която е проста и уместна.
  • Ограничете размера на инфографиката до 1500-2000 пиксела, за да може да се зарежда бързо.
  • Добавете факти и цифри и също така дайте признание на други източници във вашите инфографики.
  • Добавете уникално описание и използвайте разнообразието от ключови думи.

7. Scoop.it

  • Scoop.it е уебсайт за куриране на съдържание, където потребителите могат да изберат любимата си тема и да курират, публикуват или споделят в мрежите на социалните медии по свой избор. Има много други уебсайтове за куриране на съдържание, които са достъпни в интернет. Но Scoop.it е най-добрият уебсайт в момента. Някои от другите налични уебсайтове са Empower, Mashable, BuzzFeed, Upworthy, HuffingPost, Lifehacker и много други. За да започнете да използвате scoop.it, първо трябва да създадете акаунт и след това да изберете темата по ваш избор.
  • След това трябва да изберете темата, която е свързана с вашето съдържание. След като изберете темата, добавете URL адреса и натиснете бутона за предложения. Това ще ги уведоми, че някой е създал съдържанието за тяхната тема. Ако създателят хареса вашата публикация, той ще я добави към своята страница и вие ще получите обратна връзка.

8. Линк билдинг с уебсайтове, базирани на въпроси

Уебсайтовете, базирани на въпроси, също са чудесен начин за привличане на трафик към уебсайта ви, изграждане на информираност за марката и авторитет. Има милиони хора в интернет, които имат някакво съмнение или другото.

  • Има няколко въпроса, базирани на популярни уебсайтове като Quora , Yahoo отговори, Wiki отговори, където потребителите могат да задават въпроси и да получават решения от експертите. Някои от другите уебсайтове са StackOverflow, Answerbag, question.com, Moz Community, Answers и много други.

9. Линк билдинг от сайтове за социални отметки

Сайтовете за социални отметки ви позволяват да добавяте редактиране и споделяне на съдържанието, за да получите качествени връзки към уебсайтове, които насочват трафика към уебсайта. Има редица сайтове за социални отметки, които могат да ви осигурят качествена обратна връзка. Някои от сайтовете за отметки, които можете да разгледате, са:

  • Reddit : Reddit е най-популярният уебсайт за отметки за новини, който може да привлече огромно количество трафик за седмици към вашия уебсайт. Това е най-популярният уебсайт, където регистрираните потребители могат да публикуват статии, инфографики и друго съдържание. Всичко, което трябва да направите, е да създадете безплатен акаунт и да изберете категорията и да публикувате нещата. Можете също така да публикувате връзки в Reddit, но не забравяйте първо да прочетете правилата и условията.
  • Други подобни уебсайтове са Medium.com, Growthhackers.com, Inbound.org, StumbleUpon, Voat, Designer News, Slashdot, Flipboard, Storify, Hubpages и др.  

10. Коментиране в блогове

Освен това е лесен и ефективен начин за получаване на обратни връзки. Трябва да коментирате съответния блог и да включите връзка към вашия уебсайт, докато коментирате. Има много ползи от коментирането в блоговете.

  • Можете лесно да увеличите трафика на вашия уебсайт. Коментирането в блог ви помага да изградите връзка със собствениците на блога и други хора, които коментират. Помага за подобряване на доверието в блога и марката.
  • Като постоянно коментирате, собствениците на блогове ще ви забележат и ще оценят усилията ви, като популяризирате бизнеса си. Вашият коментар трябва да е подходящ за публикацията в блога. Така че, прочетете целия блог, преди да коментирате. Не изпращайте спам. Опитайте се да направите коментарите кратки и прости. Дългите коментари дразнят читателите.
  • Проверете граматиката и правописа преди да коментирате. Не се отклонявайте от темата. Вашият коментар трябва да е подходящ за публикацията в блога.

Заключение

В тази статия ви разказахме 10-те най-важни стратегии за линк билдинг , които трябва да следвате, за да подобрите видимостта на уебсайта. Една добре планирана стратегия за линк билдинг ще ви донесе желаните резултати. Използвайки всички горепосочени техники, определено ще видите подобрението в класирането на уебсайта или блога.