Блогче.нет – полезният блог

Унисекс часовници – всичко за вас двамата

унисекс часовници

Унисекс часовниците са тези часовници, които са подходящи, както за жени, така и за мъже. Моделите от този стил, обикновено имат неутрален и дори футуристичен дизайн. Те нямат видими елементи, характерни за дамския стил или нещо типично за мъжки. Често това са LED, цифрови или двоични часовници. Лидер в бранша на унисекс часовниците е несъмнено марката Daniel Wellington, предлагана за България от Timebox.bg

Малко история

Стилът „унисекс“ е роден в резултат на драстични промени в женските и мъжките роли в обществото. Това е свързано с факта, как един човек се променя: косата, дрехите, обувките и гримът. Основната характеристика на всички неща унисекс са насочени към пълната липса на елементи и знаци, които показват пола на дадено лице.

Този стил започва своето развитие на Запад в началото на 60-те години на 20 – ти век, след като дънките са променили първоначалната си роля. От дрехи за работници и каубои, преминали вдрехи за млади хора,облекла и аксесоари “за нея и за него”.

Така стилът се наложил за жени и мъже едновременно. Такива часовници могат да бъдат както механични, така и електронни, както кварцови, така и двоични и LED. Не са малко и моделите луксозни часовници или дизайнерски часовници, които също носят своите специфики.

По право, предимство в унисекс часовниците се дава на кварцовите и механични модели с неутрални цветове и прост дизайн. Те не могат да бъдат строги или сериозни, да се определят конкретно и само за мъжете. Те са средно големи. За сметка на проектирането на цифрови, двоични и LED часовници, те напълно противоречат на дизайна на механичните. Тези модели са различни по размер, форма и цвят.

Ако сте мъж, който следва най-новата мода и се стремите да се справи с времето, виждате, че днес модата се връща към ретро стила. Но, разбира се, не може да се ограничите и да промените образите, например, от класически към спортни. И ако все пак, сте почитател на класицизма, тогава вашият избор ще е насочен към световни марки като Casio, Michael Kors, Emporio Armani, Diesel, Hugo Boss, Daniel Wellington, Skagen, Tommy Hilfiger,Fossil. Те представляват невероятнитепродукти на този стил.

Качествени материали и интересни форми!

Унисекс часовникът отлично може да подчертае стила и да придаде елегантност.

Ако сте спортна натура, тогава унисекс цифровите часовници ще ви подхождат повече. Тук, в онлайн магазин www.timebox.bg, може да избирате измежду по-ярки цветове и прогресивни модели. Те са идеални за спортен, екстремен или непринуден стил. Те гарантират точност, уникалност, качество и стил, а това е именно за вас.

В резултат на това унисекс часовникът е подходящ и за мъже, и за жени. Може да разгледате и поръчате унисекс часовници от Timebox.bg.

Не се двоумете да задавате своите въпроси на продавач-консултантите и да искате мнение и съвет!

Унисекс маркови часовници могат да бъдат перфектни за вашия оригинален класически стил или да подчертаят бунтарската ви природа.