Блогче.нет

4 препарата за почистване в дома

Почистването с препарати е ефективен начин за постигане на кристална чистота у дома, но не винаги и всеки знае, кои и как правилно и безопасно да използва. Затова и се явяват някои от услугите на фирма: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia. 

Ето и топ на 4 препарата за почистване на дома:

Хлороводородна киселина

Специалните средства за отстраняване на сериозни замърсявания от плочките също съществуват и могат лесно да бъдат закупени в търговски или строителен магазин, обяснявайки подробно проблема на продавача. Има много имена за тази химия, но в по-голямата си част тя е обединена от едно общо активно вещество – солната киселина.

Подготовката на почистващ препарат за почистване на плочки от цимент, лепило и други е базирани на солната киселина, не е свързана с никакви затруднения. Достатъчно е да се смесват 50 мл киселина с 1 литър вода, за да се получи слаб разтвор. Полученият продукт се нанася върху замърсената зона, за да се накисне за 20 минути, след което повърхността на плочките се почиства с вода и гъба с твърда пяна.

Когато работите със солна киселина, както и с друга мощна химия, трябва да спазвате правилата за безопасност. Използването на гумени ръкавици, предпазни очила и респиратор е повече от желателно.

WD-40

Този аромат с идолопоклонство показва невероятни резултати не само в разкриването на безнадеждно ръждясали резбовани връзки , но и в много други ситуации. С високата си проникваща сила, WD-40 ефективно разхлабва и омекотява остатъците от всички замърсители, като по този начин ги прави възможно най-съвместими с изхвърлянето им.

Поставете малко върху плочки, изчакайте 10-15 минути, внимателно отстранете с груб парцал, оцветен с циментова замазка, лепило или хоросан. След приключване на почистването, изплакнете керемидата с вода и я избършете с мека кърпа.

Сол

Това е друг начин да се отървете от остатъците от цимент по плочките. Мястото на замърсяване се поръсва с най-обикновената сол и се намокри с вода. След известно време замразеният цимент ще стане по-крехък и  с шпакла или твърда, но не метална четка се отстранява лесно. Последната стъпка ще бъде измиване на повърхността с чиста вода и избърсване с меката суха кърпа.

Шкурка, шпатула, скрепер

Има случаи, при които използването на спестяващи методи не дава желания резултат. След това има само една опция – почистване на плочките с механичен метод. Останките от лепило , боя, монтажна пяна , уплътнител са добре отстранени с шпатула, шкурка, нож, скрепер.

По време на процеса на почистване трябва да се внимава с инструментът да се използва директно с лепилото или боята, но не и с повърхността на плочката. Не очаквайте, че механичното почистване веднага ще даде 100-процентов резултат. Вероятно ще останат следи от замърсявате. За тяхното окончателно елиминиране може да се използва един от методите, предложени по-горе, като почистване на познатите ни вече сода, оцет или амоняк.

Научете и за почистване на дворни места София.