Блогче.нет

5 начина да оптимизирате спалнята в дома

Едва ли някой ще е на друго мнение, но сънят е изключително важен за здравето и спокойствието ни. Комфортът на това място може да се пресъздаде с някои малки промени с голям ефект.

Започнете с опразване на къщата от всичко излишно. За целта вижте за цена на услуги. След това следвайте тези стъпки:

  1. Организиране на спалнята – по-далеч от леглото поставете органайзера със задачи, зарядното на мобилния телефон, козметичните средства с по-силен аромат. Не е практично шкафчето до спалнята да се дели между двама души, които делят едно легло. По-добре се спрете на вариант, които предлага две шкафчета. Личната зона за комфорт в спалното помещение е много важна. Поддържайте си реда в спалнята и проветрявайте помещението винаги преди лягане.
  2. Подредбата на чекмеджетата – не е нужно да претрупвате чекмеджетата с непотребни джунджурии и вещи. Разчистете пространствата и оставете в тях само онова, от което действително имате нужда. Купете си или направете малки дървени контейнери с кутийки и отделни отвори, които да ползвате за дребните неща.
  3. Комфорт и удобства – ако не може да ставате през нощта, за да включвате или изключвате осветлението прекарайте си портативно контактче до самото легло. Контролируемият дилер, представлява практично устройство за регулиране на осветлението вкъщи. За спалнята е повече от идеален.
  4. Място за пресата – ако не сте от консервативните личности, които обичат преди лягане да почетат вестник, списание или книга, а избирате съвременния вариант да направите това в електронната форма и с помощта на лаптопа или таблета, то преди лягане да почетат вестник, списание или книга, а избирате съвременния вариант да направите това в електронната форма и с помощта на лаптопа или таблета, то шкафчето до леглото задължително трябва да присъства покрай леглото ви. На него може да поместите всяко едно от тези нещица, включително някоя и друга вещ без, която не можете в нощта.
  5. Топлото килимче – и без него няма да е същото, а сега, когато времето се захлажда малкото топло и пухкаво килимче е онова, което ще сгрява не само ходилата, но и душата ви. Изберете красиво такова, с не големи размери и го поставете плътно до спалнята. Най-силно ще усетите ефекта му рано на събуждане, когато спускате стъпалата си на пода.