Блогче.нет

Местене в нов дом – как да опаковаме багажа разделно

хамали софия

Местенето на багаж при смяна на едно жилище с друго винаги е свързано с голяма неразбория. Най-неприятното в така създалата се ситуация е, че след като най-накрая успеем да поставим всичко по места на новото място, откриваме, че голяма част от багажа е потрошен.

Липсващите вещи задължително са част от проблема, а за капак на всичко не знаем дали са останали в старото жилище или просто не можем да ги открием в багажа си. За да се избегне всичко това, напоследък изникнаха хамалски фирми от най-ново поколение като SofHamali.com, които не само помагат с местенето на багажа, но и с неговата организация при опаковането.

Организация на багажа в 6 групи

Багажът при преместване може и да не е толкова труден за опаковане, но за това пък е много сложно да се направи цялата организация около неговото подреждане. За да бъде всичко по местата си, за да пристигне до крайната си дестинация здраво и в добро състояние, а също и за да бъде лесно за откриване, специалистите съветват всичко да се подели на следните 6 групи.

1. Дрехи и завивки

Дрехите и завивките могат без проблем да се поставят на едно място. Те могат да се комбинират по начин, по който да заемат възможно най-малко пространство.

2. Книги и документи

Най-лесният начин е да се сложат в удобни кашони и след това да се увият в опаковъчно фолио. Те трябва да се предпазят не толкова от замърсяване, колкото от влага, тъй като хартията се поврежда изключително бързо и лесно.

3. Кухненска посуда и аксесоари

Кухненската посуда и аксесоари са изключително деликатна тема по отношение на хигиената. Едно на ръка е, че те са в голямата си част доста чупливи, но те все пак са предназначени и за директен контакт с храна, а това поставя доста завишени изисквания пред тяхното транспортиране.

4. Дребни вещи

Дребните вещи слагайте на едно място и не ги разделяйте. Всяко нещо, което е малко по размер и е различно от кухненски аксесоар сложете на едно място, стига да няма някаква очевидна причина, която да прави това неудачно.

5. Мебели

Мебелите са онази част от обзавеждането, която се нуждае от най-малко опаковане. Изключение правят матраци, диваните и канапетата, които трябва да са плътно увити в опаковъчно фолио за да бъдат защитени от прах и други по-упорити замърсители по време на пренасяне.

6. Техника

Техниката се опакова отделно от останалия багаж, а целта на това е да се предпази от удряне и нараняване в други вещи. Трябва да се използват омекотяващи помощни средства, като например стиропорени топчета и други подобни.