Блогче.нет

Надгробен камък – как се прави лесен избор

Евтини надгробни плочи по поръчка

Изборът на подходящ надгробен камък за починал близък е задача, която зависи от много фактори. Започва се от финансовите възможности на човека и това, което е в състояние да похарчи и се стига до там, че различните стилове се възприемат за елегантни от един и се отхвърлят от друг. От сайтът Omegafuneral.com ни дават насоки как да изберем правилно надгробна плоча.

Как да изберем правилния паметник

Надгробният камък е много сложно решение. Това е избор, при който трябва да се ръководим не толкова от това какво харесваме ние, колкото от онова, което нашият починал близък би счел за елегантно и стилно.

Форма на камъка

Формата на камъка и неговите размери до известна степен формират крайната цена на продукта. Ако паметникът е с по-големи размери или има по-сложна конструкция и по-трудна изработка, той съответно е по-скъп.

Ако пък размерите са по-малки, формата по-семпла и изработката по-лесна, то съответно бихте могли да очаквате и това да рефлектира върху цената на крайния продукт.

Вид на камъка

На пазара се предлагат най-различни решения и вече нищо не е трудно за намиране. Традиционно хората предпочитат да поставят на мястото мрамор, който се е утвърдил през годините като най-доброто решение, но не липсват и иновации като например триплекс.

Евтини надгробни плочи по поръчка
Надгробни плочи от гранит – цени от https://omegafuneral.com/

Триплексът напоследък се разпространява все повече като приложение, тъй като е здрав, предлага добра цена и не ограничава хората при избора на цвят и декорация, а върху тях може да се постави дори снимка на покойника, която да покрива цялата надгробна плоча

Как да изберем продукт според цената

Никога не казвайте на погребалните агенти какъв ценови праг сте си сложили, защото може да има нещо качествено, което те да пропуснат да ви кажат, опитвайки се да ви насочат към максималното според възможностите ви.

Имайте предвид, че цената до голяма степен се определя от материалите. В повечето случаи, комисионната на погребалния агент е сходна, а всеки лев отгоре е резултат от това, че сте поръчали по-луксозен продукт.

Как се избира цвят на надгробен камък

В избора на цвят на надгробен камък като цяло няма нещо, което да е неподходящо и да се отрича, стига да е в съответния нюанс на цвета и да не е твърде ярко и прекалено набиващо се на очи.

Цветовете на надгробните камъни могат да бъдат много разнообразни. Според погребалните агенти, най-търсените цветове са черно и металик сиво, а след тях се нареждат бялото и бордо.

Цветът на практика е избор на клиента, освен в случаите, в които материалът не позволява вариация на цветовете. Както е известно например, мраморите биват само няколко цвята, което означава, че ако искате камък от мрамор, трябва да избирате от тях.